ΠΟΛ ΡΑΙΤ: «ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»

RAIT-SE-SKOYRLETI-735x400Μετά τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και της διοίκησης της Eldorado Gold, ο κ. Ράιτ δήλωσε πως έγινε μια εγκάρδια συζήτηση και ξεκίνησε ο διάλογος. «Είμαστε εδώ ως επενδυτές και όχι για να κάνουμε πολιτική» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Π. Σκουρλέτης δήλωσε πως «είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση, καλωσορίσαμε τον κ. Ράιτ στο υπουργείο και τον ρωτήσαμε εάν θεωρεί την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους και όχι αποικία. Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα λύνονται με διάλογο θέσαμε ένα ερώτημα στον κ. Ράιτ εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση, όμως ο κ. Ράιτ μπήκε σε ξένα χωράφια της πολιτικής. Όμως για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου. Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών» σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της εταιρείας στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Εντουάρντο Μούρα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Στρατουδάκης.

Να σημειωθεί ότι, σήμερα το πρωί ο CEO της Eldorado Gold είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Όπως τονίζεται από την εταιρεία η υποστήριξη της επένδυσης ήταν καθολική και οι δηλώσεις των πολιτικών υπήρξαν ενθαρρυντικές για τη συνέχιση της δραστηριότητας της καναδικής εταιρείας στην Ελλάδα.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της Λέττας Καλαμαρά, 13/01/2016]