ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΝΑΔΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ…»

pappasΟ Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Keith Morrill. Ο Υπουργός Επικρατείας κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τις καναδικές επενδύσεις στη χώρα, πάντα υπό την προϋπόθεση της από πλευράς τους αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «ο Ν. Παππάς τόνισε τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης προς την ανάπτυξη μέσω της προσέλκυσης υγιών επενδύσεων στη χώρα μας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις, πολλές και σημαντικές, καναδικές επενδύσεις στη χώρα μας, οι οποίες εκτείνονται πολύ πέραν της Eldorado Gold». Όσο για τη συγκεκριμένη εταιρεία, «κατέστη σαφές ότι καλείται να σεβαστεί τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, όπως οφείλει να πράττει σε κάθε ευνομούμενη χώρα, να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής και φορολογικής νομοθεσίας της Ελλάδας, αλλά και να αποφύγει την εμπλοκή της σε πολιτικού χαρακτήρα διενέξεις».

Κατά άλλα, υπογραμμίστηκαν οι ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και ο διαχρονικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας του Καναδά ως γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών. Τονίστηκε η σημασία που αποδίδουν τόσο η νέα καναδική όσο και η ελληνική κυβέρνηση στην υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και όχι λιτότητας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η απόφαση του Καναδά για επανεγκατάσταση 25.000 Σύρων προσφύγων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιδείξει απροθυμία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό.

[ΠΗΓΗ: http://news247.gr/, http://www.avgi.gr/ , 15/01/2016]