ΛΙΠΟΘΥΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ – ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ

Καταγραφή

Για δύο λιποθυμικά περιστατικά στις στοές της Ολυμπιάδας, μέσα στις οποίες παραμένουν έγκλειστοι για πολλές μέρες εργαζόμενοι, ενημέρωσαν συνάδελφοί τους μεταλλωρύχοι.

«Πρόκειται για δύο εργαζόμενους 54 και 45 χρόνων, ο ένας, ο 45χρονος μεταφέρθηκε με δικά μας μέσα στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις και για τον άλλον επιλήφθηκε ο γιατρός και οι νοσηλευτές εδώ του τμήματος υγιεινής και ασφάλειας. Τώρα είναι στο σπίτι του» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών στα μεταλλεία Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής.

Ο Βασίλης Βασιλειάδης γιατρός της Ελληνικός Χρυσός έκανε δηλώσεις για τα λιποθυμικά επεισόδια που σημειώθηκαν σε δυο έγκλειστους μεταλλωρύχους της στοάς 59 του μεταλλείου Ολυμπιάδας. (δείτε εδώ)

Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης τέτοια επεισόδια θα υπάρχουν μετά τις πρώτες 10 μέρες μέσα σε συνθήκες απόλυτης υγρασίας και ότι άλλο συνεπάγεται η ζωή μέσα στις στοές μεταλλείου. «Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται έγκλειστοι μέσα στις στοές. Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την υγεία τους» τόνισε.

 

Την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα μεταλλεία, να ανασταλεί «εδώ και τώρα» από την υπηρεσιακή κυβέρνηση η απόφαση της απελθούσας κυβέρνησης και επίσης η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να βρει μια δίκαιη και μόνιμη λύση για τη δουλειά των εργαζομένων, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος συναντήθηκε με εργαζόμενους των μεταλλείων Κασσάνδρας.

koolnews.gr, politesaristoteli.blogspot.gr, 4/09/2015