Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ…

1

MEA CULPA “…. Κατόπιν λοιπόν της δημόσιας παρέμβασης του κ. Κυρίτση, να διαψεύσουμε με τη σειρά μας το δημοσίευμά μας. Δεν έχουμε όμως άλλες πηγές, ούτε βγάζουμε ειδήσεις από το μυαλό μας. Από τα δελτία ειδήσεων και από τις εφημερίδες αντλούμε το ενημερωτικό υλικό μας. Αν αστοχήσουν αυτά, αστοχούμε – μεταξύ όλων των άλλων –,κι εμείς.”

MEA CULPA

Οι Πρυτανικές Αρχές εκλιπαρούν για λήξη της κατάληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (διαβάστε εδώ) και ο συνήγορος Κυρίτσης δίνει σεμινάριο στους αντιεξουσιαστές για τα δικαιώματά τους… Το είδαμε (ή μάλλον το ακούσαμε) κι αυτό… Ο αποτυχών υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης, συνήγορος των απανταχού antigold, (ναι, αυτός που δήλωσε στα σοβαρά πως «Η εταιρεία [σ.σ. η Eldorado Gold] θέλει να ρίξει την κυβέρνηση»!!!) επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Χθες, Δευτέρα του Πάσχα, τον κάλεσαν να δώσει ομιλία μέσα στον υπό κατάληψη χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ακροατήριο αντιεξουσιαστών. Η διάλεξη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντέννα είχε τίτλο: «Η διασταλτική ερμηνεία της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας» και προκάλεσε αίσθηση η εν λόγω είδηση στο άκουσμα της, όπως και τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν στο δελτίο. Σωστά αναρωτήθηκε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων: «Τι κοινό άραγε έχουν οι καταληψίες με τους κουκουλοφόρους που επιτίθενται στους απεργούς εργαζόμενους στην Χαλκιδική; Τι ακριβώς έχει ο «δικηγόρος των κατοίκων» να μοιραστεί μαζί τους;»

Και ποιο θέμα ανέπτυξε σχετικά με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία ο κος Κυρίτσης; Σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κουκουλονόμο, τις φυλακές τύπου Γ’, τις ρυθμίσεις για να βγει έξω ο Ξηρός, κ.λπ., κλ.π.; Για τους «αγώνες των κατοίκων» της Χαλκιδικής και πως αυτός ως συνήγορος προσπαθεί να βγάλει λάδι αυτούς που έκαψαν ξένη περιουσία και απείλησαν ανθρώπινες ζωές;

Αλλά τι οδήγησε τον συνήγορο στην κατάληψη του ΕΚΠΑ; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Κυρίτσης θα το έκανε αυτό:

Ένας, είναι να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το κόμμα, να χαϊδέψει τα αυτιά των καταληψιών (είδατε, εμείς σας τα κάνουμε τα χατίρια, αδειάστε μας τώρα τη γωνιά γιατί έχουμε ε γίνει ρεζίλι πανελληνίως…), μπας και αποχωρήσουν.

Άλλος λόγος είναι να «βλέπει» τους ίδιους συνομιλητές – και ακροατήριο–, στις Σκουριές και στα Προπύλαια. Μετά τις τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε τοπικά κανάλια δεν θα με παραξένευε αυτό, αφού ούτε για μια στιγμή δεν καταδίκασε τους κουκουλοφόρους με τις σφεντόνες, αλλά έψαχνε να βρει αντιστοιχίες με την αντίδραση των εργαζομένων…

Τρίτος λόγος είναι να ψάχνει πελατάκια… Δύσκολοι καιροί έρχονται, γιατί να μην καθιερωθεί ο άνθρωπος σαν ο «συνήγορος των αναξιοπαθούντων αντιεξουσιαστών»…

Για όποιο λόγο και αν το έκανε… έκαψε και τους ανθρώπους που εκπροσωπεί από την Χαλκιδική…