ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

0e09527b0f5edaa60cf5702119e6a0a2_L

Σε ερώτηση για το δελτίο τύπου της 16ης Απριλίου του ΥΠΑΠΕΝ ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε:

“Διαβάζοντας προσεκτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, μας εξέπληξε αρνητικά το προσβλητικό περιεχόμενο προς τους εργαζόμενους.

Το εργατικό κίνημα των Μεταλλείων Κασσάνδρας έχει μακρά ιστορία αγώνων για το δικαίωμα τους στη δουλειά σε περιόδους διαφορετικών πολιτικών κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι ενεργούμενα κανενός.

Είναι εργαζόμενοι που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, όταν με πρωτοβουλία του υπουργείου  κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, σε μια περίοδο όπου η ανεργία είναι στα ύψη.

Επιπλέον, δεν αντιλαμβανόμαστε την αξιολογική κρίση που κάνει το υπουργείο για το μαζικό γεγονός της κινητοποίησης  από τους εργάτες και τους πραγματικούς κατοίκους της περιοχής, που θέλουν δουλειά και ανάπτυξη και ταυτίζει την νόμιμη και εύλογη αντίδραση τους με πολιτικές σκοπιμότητες, πράγμα εντελώς εκτός πραγματικότητας κατά την κρίση μας.

Η άποψη μας στηρίζεται στην γνώση της νοοτροπίας των εργαζομένων, οι οποίοι άλλωστε ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, όπως είναι φυσικό σε κάθε κοινωνία.

Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τον κ. Λαφαζάνη σε συνάντηση το ταχύτερο δυνατό για να τον ενημερώσουμε με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο για όλο το έργο, έτσι ώστε να συμβάλλει και ο ίδιος στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, μέσα σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.”

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος

Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.