ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

pic-0-norm

Ένας ακόμη εργαζόμενος στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ο Φάνης Αξιώτης, έπεσε θύμα

εμπρηστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας. Άγνωστοι, εφαρμόζοντας πρακτικές του υποκόσμου, έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συναδέλφου μας έξω ακριβώς από το σπίτι του στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής.

Η νέα επίθεση, όσο και αν μας θλίβει βαθύτατα, δε μας εκπλήσσει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Έχουμε χάσει τον αριθμό αντίστοιχων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί μέσα στα 4 τελευταία χρόνια σε βάρος συναδέλφων που ζουν στα χωριά της προ του Άθω περιοχής.
Πρέπει όμως αυτή η επίθεση να είναι η τελευταία! Είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία να σημειώνονται τέτοια γεγονότα κοινωνικού ρατσισμού και να μην παρεμβαίνει κανείς. Η οικογένεια του συναδέλφου μας ζει από το 2010 σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Δέχονται συνεχώς απειλές και προπηλακισμούς, συγκεκριμένα από κατοίκους της Ιερισσού και των Νέων Ρόδων και τους απαγορεύεται η είσοδος σε μαγαζιά των δύο χωριών.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού Κατερίνα Ιγγλέζη, Γιώργο Βαγιωνά και Γιάννη Δριβελέγκα, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο να καταγγείλουν άμεσα το γεγονός και να συμβάλλουν με τις ενέργειες τους στην αποστοχοποίηση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ειδικά στα χωριά Ιερισσός, και Νέα Ρόδα.
Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και υπομονή! Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες στοχεύουν στην πρόκληση αυτοδικιών και πράξεων ρεβανσισμού.
Εμείς όμως είμαστε εργαζόμενοι και δεν είναι αυτό το πρόσωπο μας. Το πρόσωπο μας είναι καθαρό και απέχει από πράξεις βίας και τρομοκρατίας. Το ποιοί είμαστε, το είδε και το έμαθε όλη η Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.
Ήρθε η ώρα η πολιτεία να αποκαλύψει τα πρόσωπα εκείνων που τρομοκρατούν εργαζόμενους και να τους παραδώσει στην δικαιοσύνη.

Τα σωματεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας