JUNK ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ

rain raiting stratoni

O «Μετεωρολογικός Σταθμός #Skouries» θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε στο Πανεπιστήμιο…

Θέλοντας να αντικρούσει το εξαιρετικό άρθρο του politesaristoteli.blogspot εδώ όπου αποδεικνύεται η προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών με junk science επιχειρήματα περί τοξικής λάσπης, μας λέει πως:

«Όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα (η πηγή είναι το Αστεροσκοπείο Αθηνών), το μέγιστο της βροχής που έπεσε χθες στο Στρατώνι ήταν … 4 χιλιοστά, για το φοβερό διάστημα των 10 λεπτών! Δηλαδή μια απλή, κοινή βροχούλα. Όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν 0,0-0,2 άντε 1,00 χιλιστό και αυτός ήταν ο φοβερός κατακλυσμός του Στρατωνίου…» (εδώ)

Να πληροφορήσουμε τον όψιμο antigold μετεωρολόγο πως ακριβώς ο πίνακας που παραθέτει τον διαψεύδει οικτρά! Όσο πιο λίγος έιναι ο χρόνος που έπεσε η βροχή, τόσο πιο έντονη ήταν, με χαρακτηριστικά νεροποντής… Τέσσερα χιλιοστά βροχής σε 10 λεπτά μόνο, είναι ΠΟΛΛΗ ΒΡΟΧΗ… Σκεφθείτε πως όλο ΤΟ ΧΡΟΝΟ ο μέσος όρος βροχόπτωσης στην Ελλάδα είναι 600-700 χιλιοστά!

Η… «νεροποντή που δεν έγινε», όπως λέει το antigold άρθρο, είναι προφανώς από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας «Για μια επένδυση που δεν θα γίνει ποτέ»… Η οποία αρχίζει και γίνεται κωμωδία…