Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ

2

Ξέρετε, τα σχόλια των πολιτών σε αναρτήσεις διαφόρων μπλογκ, εάν δεν είναι συντεταγμένα και καθοδηγούμενα, είναι ένα αξιόπιστο βαρόμετρο για τον παλμό και τις διαθέσεις των πολιτών. Σας μεταφέρουμε σχόλια από το μπλογκ Respentza, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται φιλικό ούτε προς την εξόρυξη, ούτε προς τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Πάχτα. Τα σχόλια αφορούν ανάρτηση (δες εδώ) σχετική με τα γεγονότα κατά την ορκωμοσία του κου Μίχου.

  • Εμένα μου κάνει εντύπωση πως ο κ. Μίχος, σοβαρός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, χωρίς να είναι κρατικοδίαιτος και επαγγελματίας πολιτικάντης, θέλησε και έμπλεξε με όλη αυτή την παράξενη και διχαστική ιστορία. (Δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε Δήμαρχος για να κάνει business). Για να μπορέσει να συμφιλιώσει τα δύο μέρη θα πρέπει να έχει “θεϊκές” ικανότητες. Εκτος και αν δεν ασχοληθεί και τα αφήσει όλα στο έλεος των Συριζαίων και των “οικολόγων”. (o κ. Λαζαρίδης, τον οποίο θεωρώ σοβαρό επιστήμονα, δεν ξέρω αν θα έχει την δύναμη να τους σταματήσει και να τους ελέγξει). Το εγγύς μέλλον θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα πληρώνει ο τόπος και η κοινωνία μας που τόσα χρόνια ζούσε ειρηνικά. (2 Σεπτεμβρίου 2014 – 9:00 μ.μ.)
  • Ξέρουν άραγε ποιος είναι ο Μπάτσης; Γεμίσαμε γιαλαντζή αριστερούς. (2 Σεπτεμβρίου 2014 – 9:53 μ.μ.).
  • Ο Μίχος δεν φαίνεται ικανός να ελέγξει όλο αυτό το συριζοοικολογικό σύμπλεγμα. Αλλά η ενότητα δεν έρχεται με έλεγχο. Έρχεται με τη συνετή στάση, τη λογική, το ξεκαθάρισμα των θέσεων, το σεβασμό στους άλλους. Μέχρι στιγμής ο Μίχος χάνει, αφού ακόμη και οι ανακοινώσεις που βγάζει είναι λες και βγήκαν από γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα γιατί έτσι που πάει θα χαθεί η ευκαιρία να έρθει η ηρεμία στον τόπο. (2 Σεπτεμβρίου 2014 – 10:52 μ.μ.).
  • Οι θεσμοί κύριε νεοεκλεγέντα Δήμαρχε δεν χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Είναι να τους υπηρετούμε με σεβασμό Ελπίζω όταν θα το μάθεις να μην είναι αργά για τον τόπο μας. (3 Σεπτεμβρίου 2014 – 12:32 π.μ.).
  • Πολύ φοβάμαι ότι η παράλυση της δημοτικής αρχής θα συνεχιστεί και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το μόνο θέμα στην ατζέντα της καινούριας δημοτικής αρχής είναι Σκουριές. Το μόνο θέμα προς συζήτηση στα μελλοντικά δημοτικά συμβούλια θα είναι Σκουριές. Ο καινούριος δήμαρχος δέσμιος αυτών που τον διόρισαν. Όμηρος σε ένα χωριό όπου οι αποφάσεις δεν παίρνονται στο δημαρχείο αλλά σε “λαϊκές συνελεύσεις”. Η πραγματική αντιπολίτευση για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα είναι η παράταξη του Πάχτα. Η πραγματική αντιπολίτευση θα είναι το συντονιστικό Ιερισσού. Ή μήπως αποδειχθεί ότι το συντονιστικό είναι η πραγματική δημοτική αρχή και ο Μίχος η αντιπολίτευση; (3 Σεπτεμβρίου 2014 – 3:31 π.μ.).