1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΞΟΡΥΞΗΣ AΠΟΒΛΗΤΩΝ

Polygirosxyta

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιείται το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και του κοινού για την εναλλακτική πρόταση της ανάκτησης χρήσιμων υλικών, γης και ενέργειας από χώρους διάθεσης αποβλήτων μέσω της εξόρυξης και κατάλληλης επεξεργασίας τους. Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η μέθοδος εξόρυξης και διαχείρισης αποβλήτων, θα αναλυθούν τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και θα εξεταστούν οι δυνατότητες εφαρμογής της μεθόδου στην Ελλάδα.

Το συνέδριο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου LIFE+ reclaim της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 με σκοπό την κατασκευή μιας προσωρινής πιλοτικής εφαρμογής σε παραγωγική κλίμακα, προκειμένου να γίνει εξόρυξη απορριμμάτων από υφιστάμενα κύτταρα ενός ΧΥΤΑ στη Β. Ελλάδα (ΧΥΤΑ Πολυγύρου), να διαχωριστούν τα χρήσιμα υλικά και να παραχθούν τα κατάλληλα προϊόντα μετάλλων, τα οποία μπορούν μετέπειτα να τροφοδοτήσουν μεταλλουργική μονάδα.

Το Έργο LIFE+ reclaim συντονίζεται από την εταιρεία ENVECO A.E. ενώ οι συμπράττοντες είναι η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ο Δήμος Πολυγύρου και η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ.

Πληροφορίες για το Συνέδριο στον ιστότοπο του www.erasmus.gr/microsites/1034