ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

images

Η επίσημη ανακοίνωση από την παράταξη ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ σχετικά με τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν σήμερα γύρω στο μεσημέρι και την σωματική βία που υπέστη υποψήφια της παράταξης, ήταν υπερβολικά ήπια. Θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον κο Πάχτα για τη νηφαλιότητά του και την προσπάθειά του να μην αφήσει την κατάσταση να εκτραχυνθεί. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός, ότι συμπολίτης μας σήμερα υπήρξε θύμα βιαιοπραγίας. Οι ιδέες και οι απόψεις δε μπορούν να περιορίζονται και η περιοχή μας είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο  τέτοιες στιγμές. Οι ελεύθερες εκλογές, το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου είναι αξίες τις οποίες η κοινωνία μας σέβεται και περιφρουρεί. Η επίθεση στην υποψήφια  σύμβουλο μας είμαστε σίγουροι, ότι ήταν τυχαίο περιστατικό και ότι κάποιοι παρασύρθηκαν από πάθη που δεν ταιριάζουν στους συμπολίτες μας. Ο λαός  θα κρίνει, αφού έφτασε η ώρα του,  και πάλι για το παρόν και το μέλλον του. Τούτη την ώρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας αφήσει τους συμπατριώτες μας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Τώρα είναι η ώρα της δημοκρατίας. Όλοι έχουμε ευθύνη να τη διαφυλάξουμε. Καλούμε  τους υποψήφιους συνδυασμούς στο δήμο Αριστοτέλη  να καταδικάσουν ρητά  το συγκεκριμένο περιστατικό βίας».

Παρ’ όλα αυτά, η ενωτική θέση του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν μειώνει στο ελάχιστο την τεράστια σημασία του γεγονότος. Είναι εμφανές το έλλειμμα δημοκρατίας αυτών που εμφανίζονται ως οι εφευρέτες των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών! Η απάντηση των δημοτών θα δοθεί σε λίγες ημέρες στην κάλπη και θα είναι ηχηρή!