ΚΑΙΡΟΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ

Αλλάζει σήμερα Δευτέρα το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, ωστόσο από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή.

Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 3/10/2022]