ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ Η AGROTICA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών φουντώνουν, στη Θεσσαλονίκη το κέντρο έχει κλείσει από τα τρακτέρ, χθες στην Καρδίτσα αγρότες έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης ενώ σήμερα παντού ενισχύονται τα μπλόκα.

Εκατοντάδες τρακτέρ… παρελαύνουν μπροστά από το Λευκό Πύργο. Η ατελείωτη μηχανοκίνητη πομπή έχει τελικό προορισμό το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που θα διαρκέσει 4 ημέρες όσο και η έκθεση Agrotica.

Τα πρώτα τρακτέρ που φτάνουν στην πλατεία της ΧΑΝΘ είναι αυτά από το μπλόκο του Δερβενίου. Την ίδια ώρα καθ’ οδόν βρίσκονται οι αγρότες από τη Χαλκηδόνα και τα Νέα Μουδανιά.

Στο σχέδιο απόβασης στην κεντρική πύλη της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης συμμετέχουν αγρότες με 300 τρακτέρ από από τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, τον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική και την Επανομή.

Οι αγρότες με προσυγκεντρώσεις στα μπλόκα τους, ξεκίνησαν ταυτόχρονα και οργανωμένα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί.

Το πρωί της Πέμπτης, αγρότες από τις Σέρρες έχουν φτάσει στο μπλόκο του Δερβενίου και όλοι μαζί ξεκινούν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από 200 τρακτέρ το ένα πίσω από το άλλο κατευθύνονται προς τη ΧΑΝΘ οπού θα παραμείνουν για 4 ημέρες.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί όλοι μαζί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και μέσα από τους κεντρικούς δρόμους, όπου οι πολίτες τους φωτογράφιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πύλη του εκθεσιακού κέντρου.

Το βράδυ της Τετάρτης, οι Θεσσαλοί συνάδελφοί τους με τα αγροτικά μηχανήματα είχαν…. οργώσει το κέντρο της Καρδίτσας.

Με εκατοντάδες τρακτέρ οι αγρότες του κάμπου ξεκίνησαν από το μπλόκο που έχουν δημιουργήσει στον αυτοκινητόδρομο Ε 65 τη μηχανοκίνητη πορεία τους που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μόλις ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, οι αγρότες επέστρεψαν στο μπλόκο.

Φέρετρο, μαύρες σημαίες και κορναρίσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας πάνω στα τρακτέρ τους ελληνικές σημαίες ή μαύρου χρώματος και κορνάροντας συνεχώς, αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εικόνα, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Παράλληλα ένα τρακτέρ κουβαλά πάνω του μέχρι και… φέρετρο.

Από την ανατολική είσοδο της πόλης μελισσοκόμοι με τα αγροτικά τους μπήκαν και αυτοί στην Θεσσαλονίκη για να ενωθούν στο μπλόκο της ΧΑΝΘ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αφήσουν τα τρακτέρ τους στο πλακόστρωτο για τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση Agrotica, η οποία ανοίγει τις πύλες της το απόγευμα με τα εγκαίνια να τελεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόμη, στο σημείο υπάρχει τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 1/2/2024]