ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Η KOUZINA ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

Εδώ και χρόνια ο Δήμος Αριστοτέλη, δηλαδή η περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής που κάποιοι αναφέρουν και ως τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, ακολουθεί το δικό του δρόμο όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη, την προβολή και προώθηση της περιοχής. Δεν μιμείται τους άλλους, δεν κάνει τα τυπικά, δεν λειτουργεί για τα δελτία τύπου και τις φωτογραφίες. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα που έχει ουσία και αποτέλεσμα.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Δήμου Αριστοτέλη για την τουριστική προώθηση της περιοχής, είναι το γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνει πάνω από δέκα χρόνια και έχει το όνομα KOUZINA. Στόχος του είναι να αναδείξει τον γαστρονομικό πολυποίκιλο πλούτο της περιοχής, την εξαιρετική πρωτογενή της παραγωγή, τα νόστιμα προϊόντα που προκύπτουν από αυτήν, αλλά και να προβάλει τουριστικά την περιοχή καθώς έχει καταφέρει να συνδέσει το γαστρονομικό φεστιβάλ με την τοπική τουριστική κοινότητα. Επίσης αναζητά σχέσεις και συνδυασμούς της τοπικής κουζίνας με αυτές άλλων χωρών που αποτελούν για την Ανατολική Χαλκιδική τουριστικούς στόχους.

Χθες Δευτέρα, στο πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού, έγινε η παρουσίαση του φετινού KOUZINA 2024, το οποίο όπως όλα τα προηγούμενα θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου, μόνο που φέτος δεν θα κρατήσει έναν μήνα αλλά το πρόγραμμα του απλώνεται σε τέσσερις μήνες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης και πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους μέλη της διοίκησης του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και πολίτες που νοιάζονται για την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Την παρουσίαση έκανε η σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης Μαρία Πάππα, η οποία επαινέθηκε πολλές φορές στη συγκεκριμένη εκδήλωση για την πολύχρονη προσφορά της στην τουριστική προβολή και προώθηση της περιοχής.

Το φετινό KOUZINA ξεκινά με το συμπόσιο (συνέδριο) με τίτλο «Από τον Αριστοτέλη στον Άθωνα» που εκτός από γνώσεις θα προσφέρει και βιωματικές εμπειρίες στους συνέδρους, οι οποίοι θα έρθουν από την Ιταλία, την Γαλλία, την Ιαπωνία και την Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια του τετράμηνου γαστρονομικού φεστιβάλ θα επισκεφτούν την Ανατολική Χαλκιδική για να λάβουν μέρος και να την γνωρίσουν από κοντά, αποστολές από τη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία, από την Τοσκάνη και την Σικελία στην Ιταλία, από τη Μάλτα, την Κίνα, το Καζακστάν, την Βοσνια – Ερζεγοβίνη. Θα λάβουν μέρος σε κοινές γαστρονομικές εκδηλώσεις, πλαισιωμένες από δρώμενα από την πλούσια παράδοση και ιστορία της περιοχής αλλά και των ξένων χωρών. Ντόπιοι σεφ και διακεκριμένοι σεφ από τις προαναφερθείσες χώρες, θα αναζητήσουν σχέσεις της τοπικής κουζίνας με αυτές των δικών τους χωρών και θα επιχειρήσουν δημιουργικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Στην ομιλία του ο επανεκλέγεις Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε πως το KOUZINA είναι μόνο ένα μέρος του προγράμματος για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση της περιοχής.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει» είπε ο κ. Βαλιάνος, «χωρίς την υποστήριξη των συλλόγων της περιοχής μας, των εστιατόρων, των ξενοδόχων, των παραγωγών, αλλά και των 800 και πλέον εθελοντών μας τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όχι μόνο την πρωτογενή μας παραγωγή, τα προϊόντα μας και την γαστρονομία μας, αλλά και την ιστορία που υπάρχει πίσω από όλα αυτά. Να την κάνουμε όχημα για να προβάλουμε τον τόπο μας και να προσεγγίσουμε αγορές στόχους που φτάνουν τις 34 σε αριθμό».

Ως κορυφαία στιγμή για φέτος χαρακτήρισε την προσέγγιση με την κινέζικη αγορά, «την χώρα του Κουμφούκιου» όπως την χαρακτήρισε «που θα συναντηθεί «με την χώρα του Αριστοτέλη», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την κινεζική πλευρά».

Επίσης αποκάλυψε πως έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την συνεργασία με την Marketing Greece, προκειμένου η Ανατολική Χαλκιδική να προβληθεί μέσα από τα κανάλια της Marketing Greece με περιεχόμενο που θα δημιουργηθεί για την περιοχή, με πρώτο αυτό που θα αφορά στον οινοτουρισμό.

Στον δικό τους χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Κουφίδης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτά που κάνει ο Δήμος Αριστοτέλη και διαβεβαίωσαν πως θα είναι συμπαραστάτες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του KOUZINA 2024 εδώ:

[ΠΗΓΗ: https://omorfataxidia.gr/, 30/1/2024]