ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ

Πανελλαδικά, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ανέβει μέσα σε ένα μήνα στα 1,94 ευρώ από 1,86.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, προβληματίζοντας όλους τους καταναλωτές και ιδιαίτερα τους οδηγούς, που καλούνται ή θα κληθούν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα είτε για τις διακοπές του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλιο η αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης έφτασε τα 4,25%. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων για χθες 31 Ιουλίου, η μέση πανελλαδικά τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,94 ενώ για την 100άρα τα 2,12.

Ιδιαίτερα «τσουχτερή» ήταν η τιμή στα νησιά μας. Στον νομό Κυκλάδων κατεγράφη η μεγαλύτερη αύξηση και η τιμή της απλής αμόλυβδης έφτασε τα 2,4 ευρώ το λίτρο.

Οι βασικοί λόγοι γι’ αυτή την άνοδο στις τιμές θεωρούνται η αύξηση της διεθνούς τιμής πετρελαίου κατά δέκα δολάρια αλλά και η ξαφνική αύξηση της ζήτησης της βενζίνης κυρίως για τις θερινές διακοπές.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι πρατηριούχοι, μία απλή μετακίνηση ακόμα και σε κοντινούς προορισμούς για ένα συμβατικό αυτοκίνητο, μπορεί να κοστίσει έως και 20 ευρώ.

Στη Λάρισα, η αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι άνω του 2% ενώ στο πετρέλαιο η αύξηση είναι της τάξεως του 2,5%, με ανοδικές, όμως τάσεις και το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα άνοδος των τιμών. 

Ενδεικτικά:

  • Στις Κυκλάδες η μέση τιμή έφτασε στα 2,18 ευρώ, ενώ στα Δωδεκάνησα στα 2,09 ευρώ ανά λίτρο.
  • Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η αμόλυβδη παραμένει οριακά κάτω από τα 2 ευρώ.
  • Πανελλαδικά, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ανέβει μέσα σε ένα μήνα στα 1,94 ευρώ από 1,86.

(Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, από ΕΡΤ, 2/8/2023]