Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες μέχρι το δεύτερο εκλογικό ορόσημο του 2023, αυτή τη φορά στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η Νέα Δημοκρατία…φουλάρει τις κομματικές μηχανές της. 

Ο αρχηγός της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με το αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, επιστρέφει πλήρως στα καθήκοντά του, διευρύνοντας τη…βεντάλια των ανά την Αττική και περιφέρεια περιοδειών του. Το διακύβευμα της αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, το οποίο συμπυκνώνεται στη φράση-κλειδί “καθαρή αυτοδυναμία-ισχυρή κυβέρνηση”, κυριαρχεί στις καθημερινές δημόσιες τοποθετήσεις των “γαλάζιων”.

Την ίδια στιγμή, η στρατηγική του θετικού λόγου για την επόμενη ημέρα της χώρας συμβαδίζει με την επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας, με περιοχές και νομούς-ορόσημο όσον αφορά στην επίτευξη των εκπεφρασμένων, σε όλους τους τόνους, στόχων να…κυκλώνονται στο ημερολόγιο της οδού Πειραιώς και να μπαίνουν στο…μικροσκόπιο τόσο των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και των μεικτών κλιμακίων υποψήφιων βουλευτών και στελεχών, τα οποία…οργώνουν την επικράτεια.

Νέος κύκλος

Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος των επισκέψεων του προέδρου της “γαλάζιας” παράταξης διαγράφει από σήμερα την τροχιά του, με πρώτο σταθμό ακόμη μία συνοικία της Αθήνας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει…ραντεβού με φίλους της οδού Πειραιώς στη Νέα Ιωνία, ενώ αργά το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Ο τέως πρωθυπουργός, που βγάζει…κόκκινη σε κάθε ενδεχόμενο χαλάρωσης ή εφησυχασμού του κομματικού μηχανισμού, στο δρόμο προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου, αναμένεται ότι θα καλέσει τους πολίτες να δώσουν δυναμικό “παρών” πίσω από τα…μπλε παραβάν, προκειμένου να επαναβεβαιώσουν το δρόμο που οι ίδιοι άνοιξαν εμφατικά το βράδυ της 21ης Μαΐου.

“Η σταθερή και κοινοβουλευτικά αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν εξαρτάται από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος, αλλά από εκείνο του πρώτου και τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Και φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερος των πέντε κομμάτων που ψηφίστηκαν στις 21 Μαΐου. Άρα θα είναι υψηλότερος και ο πήχης της αυτοδυναμίας. Για αυτό και επιμένω ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Στις 21 Μαΐου έγινε ένα βήμα, το οποίο όμως δεν πρέπει να μείνει μετέωρο. Αντίθετα πρέπει να εδραιωθεί και να γίνει άλμα”, σημείωσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, το βάρος των επισκέψεων τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και των “γαλάζιων” στελεχών θα πέσει, κατά κύριο λόγο, στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Αύριο, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα, ενώ η Μακεδονία θα συνεχίσει να αποτελεί κέντρο των περιοδειών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το Σάββατο προγραμματίζεται η επίσκεψή του σε Πέλλα και Πιερία. “Θα λιώσω και πάλι τα παπούτσια μου, γυρίζοντας την Ελλάδα”, είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο τέως πρωθυπουργός, έχοντας ως οδικό χάρτη σε αυτήν την…γέφυρα των τριών εβδομάδων:

-Τη θωράκιση του ισχυρού ποσοστού που έλαβε ο οδός Πειραιώς την Κυριακή της απλής αναλογικής.

-Τα περαιτέρω ανοίγματα στους κεντρογενείς ψηφοφόρους.

-Το “μπετονάρισμα” της “γαλάζιας” παράταξης στα κοινά που στέκονται στα δεξιά του εκλογικού χάρτη.

-Την επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί από τους πολίτες καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης που θα…τρέξει τον επόμενο μεταρρυθμιστικό κύκλο του “γαλάζιου” προγράμματος. “Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο, το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μία κυβέρνηση με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε να έχουμε μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες έχουμε μιλήσει”, σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Δημήτρη Γκάτσιου, 6/6/2023]