ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΙΘΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Η χώρα αυτή έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος παραγωγός του συγκεκριμένου μετάλλου, παγκοσμίως. Διαθέτει τρία ενεργά ορυχεία λιθίου και 38 υπό ανάπτυξη.

Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία λιθίου της Αργεντινής σημείωσε ρεκόρ με τις εξαγωγές να αυξάνονται στα 60 εκατ. δολάρια τον φετινό Μάιο, αυξημένες κατά 17% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την αρχή εξόρυξης της χώρας, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Το λίθιο αντιπροσώπευε το 19% των εξαγωγών ορυχείων κατά τη διάρκεια του Μαΐου, ανέφερε το Σάββατο σε δελτίο τύπου η γραμματεία ορυχείων της Αργεντινής.

Η Αργεντινή έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος παραγωγός λιθίου στον κόσμο. Διαθέτει τρία ενεργά ορυχεία λιθίου και 38 υπό ανάπτυξη. Η ώθηση της Αργεντινής στη βιομηχανία έρχεται ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού για βασικά ορυκτά ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, οι εξαγωγές λιθίου ανήλθαν σε 369 εκατ. δολάρια, αυξημένες κατά 84% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και επίσης ρεκόρ για τους πέντε αυτούς μήνες, σύμφωνα με τη γραμματεία μεταλλείων.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.businessdaily.gr/, 18/6/2023]