ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Δύο δημοφιλείς τουριστικές υποδομές στην Κασσάνδρα αλλάζουν χέρια μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού

Την ώρα που ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, με τους ανθρώπους του κλάδου να έχουν κάθε λόγο για να χαμογελούν βλέποντας πως οι κρατήσεις καλά κρατούν, ένα ξενοδοχείο και ένα συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής οδηγούνται σε πλειστηριασμό μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πρόκειται για δυο γνωστές τουριστικές υποδομές της Χαλκιδικής, που όπως όλα δείχνουν δεν άντεξαν τις διαδοχικές κρίσεις, με εντονότερη αυτή της περιόδου του κορωνοϊού, με συνέπεια να βυθιστούν σε έντονα οικονομικά προβλήματα που τις έφεραν αντιμέτωπες με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Το «Lesse Hotel» βγαίνει σε πλειστηριασμό 

Για τις 16 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το ξενοδοχείο 4 αστέρων «Lesse Hotel» στην αγαπητή για τους τουρίστες, περιοχή της Xανιώτης. Η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου μία τριετία.

Η αρχική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 4,2 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Do Value Greece Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «FRONTIER ISSUER DESIGNATED  ACTIVITY COMPANY».

Πρόκειται για ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από πέντε κτήρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. 

Όπως τονίζεται στην έκθεση εκτίμησης, η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο διαθέτει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Τα κτήρια στα οποία εκτείνεται το ξενοδοχείο είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει στα 4.251 τ.μ. Ο περιβάλλων χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις, καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. 

Ηλεκτρονικό σφυρί για το «Sunny Hill Studios» στις 12 Ιουλίου 

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 12 Ιουλίου, αν δεν μεσολαβήσει κάποια αναστολή, είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός για το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων «Sunny Hill Studios» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην περιοχή Σάνη, σε απόσταση 2,7 χλμ. από το δημοφιλές «Sani Beach» και την ομώνυμη παραλία.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στο 1,94 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π , επ’ ονόματι και για λογαριασμό της εταιρείας «VEGA II NPL FINANCE DAC» η οποία έχει καταστεί ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων και αποτελείται από πέντε διώροφα κτήρια με στούντιο και σουίτες, ενώ διαθέτει πισίνες και βοηθητικά κτίσματα. 

Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με ασφαλτοστρώσεις, διάφορα φυτά και δένδρα. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η ποιότητα κατασκευής κρίνεται καλή, ενώ ο βαθμός συντήρησης ικανοποιητικός.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.voria.gr/, της Λίνας Τσιρέκα, 12/5/2023]