2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΛΙΕΙΑ»

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής – ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. ΑΕ υπό τον συντονισμό της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στις 10.00 στο Αριστοτέλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού τη 2η Θεματική – Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο «Παράκτια και Βιώσιμη Αλιεία» 

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», με τη συμμετοχή  22 συνολικά συμβαλλόμενων παράκτιων και νησιωτικών ΟΤΔ Αλιείας της χώρας.

Κύριος στόχος του εν λόγω Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας είναι η ιεράρχηση των κινδύνων που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον και…

σχετίζονται με την αλιεία και τις παράκτιες περιοχές και η δημιουργία στοχευμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους μέσα από τη συνεργασία των εταίρων του σχεδίου. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς και εκπρόσωποι από ενώσεις που σχετίζονται με τον τομέα της ιχθυολογίας και της αλιείας συμβάλλοντας, έτσι, μέσω της παρουσίασης καλών πρακτικών, επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων, στη διάδοση της σοβαρότητας των περιβαλλοντικών ζητημάτων και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των παράκτιων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρευρεθούν ως εισηγητές: ο κος Ιωάννης Γιάντσης, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο κος Ιωάννης Μπουντούκος, Πρόεδρος της ΠΕΠΜΑ, ο κος Κωνσταντίνος Κουκάρας Βιολόγος – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής (MSc – PhD) του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο κος Κωνσταντίνος Γκάνιας, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, καθώς και η κα Κραββα Νικολέτα, διευθύντρια της ΔΑΟΚ Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/j/83926506511?pwd=MlVnUm83YzRQa0QwaHlTSlEvVEJzZz09 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 24/5/2023]