ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση φιλοξένησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο Συνεδριακό του Κέντρο, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των έως τώρα επιτευγμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ 2014-2020) στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και των ωφελειών από τις δράσεις που ολοκληρώνονται.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την ΠΚΜ, αλλά και στα έργα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε επίπεδο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, όπως το πρόγραμμα «Διέξοδος» καθώς και στην ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που χρηματοδοτήθηκε από την ΠΚΜ με ευρωπαϊκούς πόρους.

Σημαντικές συνεργασίες

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, αλλά και στις σημαντικές συνεργασίες και συνέργειες, που επιτεύχθηκαν με το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε επιγραμματικά τα επενδυτικά σχέδια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους και στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με στόχο μια Περιφέρεια έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη.

Το σύνολο των έργων που έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, αλλά και αυτά που προγραμματίζονται για το νέο ΕΣΠΑ 2023-2029 παρουσίασε η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής, Αγγελική Ωραιοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αρχών του τόπου, πολλά μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και πλήθος κόσμου.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 25/1/2023]