ΠΟΡΕΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ 120 ΧΙΛ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΦΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πραγματοποίησε ΠΟΡΕΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ 120 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ  από την Ι. Μ. Αγίας Αναστασίας – την περιοχή της ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ 10ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 1821 ΟΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΗΡΩΙΚΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ – έως την κωμόπολη της Συκιάς, μεταφέροντας… λίγο χώμα από εκεί. Η πορεία μας είναι αφιερωμένη σ΄αυτους τιμώντας την θυσία τους και την παλληκαριά τους.

Η Λέσχη μας είχε προγραμματίσει να πραγματοποιηθεί η παραπάνω πορεία για τα 200 χρονιά από την επανάσταση … αλλά η πανδημία κλπ μας ανάγκασαν να τροποποιήσουμε τον προγραμματισμό μας, …… προσπαθήσαμε να το πραγματοποιήσουμε όσο ποιο κοντά στην Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ι. Μ. ΑΓ. Αναστασίας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και χωρίστηκε σε τέσσερα κομμάτια των 30 χιλιόμετρων  με ενδιάμεσες ολιγόωρες στάσεις, των πέντε ωρών σε ερημοκκλήσια στις περιοχές, Παλαιόκαστρο, Ορμύλια, Νικητη καταλήγοντας στο τέλος της διαδρομής χαράματα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στην Συκιά όπου τα μελή μας διανυχτέρευσαν στην έδρα του αδελφού σωματείου ΟΠΕΔΤ – ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ.

Τα μέλη μας που πραγματοποίησαν την πορεία βάδισαν εξ ολοκλήρου σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους με υψομετρικές διαφορές έως 900 μέτρων και μεγίστη κλίση περίπου 40 %  κάνοντας την διαδρομή ακόμη ποιο απαιτητική.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδρομής υπήρχε υποστήριξη από κλιμάκιο της Λέσχης που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε ούτος ώστε το όλο εγχείρημα να πραγματοποιηθεί με την ασφάλεια και την οργάνωση που απαιτούνταν.

Την Κυριακή το πρωί τα μέλη μας παραβρεθήκαν στην Θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Συκιάς και μετά το πέρας αυτής παρέδωσαν το χώμα από την περιοχή των μαχών του 1821 και κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι τιμώντας τους Ήρωες Πολεμιστές της Συκιάς και τον Καπετάν Χάψα.

Κατά την παραμονή μας στην Συκιά βρίσκονταν μαζί μας διαρκώς τα αδέλφια μας του αδελφού σωματείου ΟΠΕΔΤ – ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ που τους ευχαριστούμε για όλα, επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο κύριο Βασίλειο Ζήσιο τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτριο Καζάκα και τον πάτερ Νικόλαο για την φιλοξενία τους στην φιλόξενη Συκιά.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που έλαβαν μέρος στην ΠΟΡΕΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ 120 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ως υποστήριξη και ως ασκούμενοι, συγχαίροντας ιδιαιτέρως τους ασκούμενους για τον άθλο τους.

Και του χρόνου, ….  εάν είμαστε καλά, να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε ξανά η ακόμη και να το καθιερώσουμε ως την μεγαλύτερη δοκιμασία της Λέσχης μας.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 15/12/2022]