AΠΟΒΑΣΗ GOLDMAN SACHS ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στα ξενοδοχεία που έχει αγοράσει στη Χαλκιδική από τον Όμιλο Γρηγοριάδη σε μια συμφωνία που ολοκληρώθηκε στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να κατευθυνθούν τα κεφάλαια, όπως μαθαίνει η στήλη, από την αίτηση που κατέθεσε στο Enterprise Greece η Goldman Sachs, για το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη εταιρεία αυτού του βεληνεκούς εμπιστεύεται την Ελλάδα και οι πελάτες που πάει να προσελκύσει θα είναι πολύ υψηλού εισοδήματος. Ακριβώς το τουριστικό μοντέλο το οποίο θέλουμε να προσελκύσουμε και άρα αυτό δείχνει το μέγεθος της αλλαγής της χώρας. Άλλωστε, έχουν έρθει πολλοί μεγάλοι ήδη, όπως η Blackstone». 

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ένα ξενοδοχείο στη δήλωσή του, ωστόσο, η εταιρεία έχει αποκτήσει τρία καινούργια ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα τα  Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial, συμφερόντων της οικογενείας Γρηγοριάδη που τρέχουν τον όμιλο G Hotels.

Η επένδυση της Goldman Sachs στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος στον τουρισμό στη χώρα, και όπως αναφέρουν πηγές της στήλης μεσοπρόθεσμα ο ξένος κολοσσός εξετάζει την περαιτέρω διερεύνηση του χαρτοφυλακίου της σε ακίνητα του κλάδου φιλοξενίας.

Το σύνολο της επένδυσης για την αγορά και την ανακαίνιση των ξενοδοχείων φθάνει τα 130 εκατ. ευρώ, ωστόσο, η αίτηση στο Enterprise Greece, αφορά στην ανακαίνιση ενός εξ αυτών, άρα και το ύψος της πρέπει να είναι οριακά διψήφιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές όπως η Blackstone, η Hines και η Goldman Sachs δείχνουν τη σαφή στροφή στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και του τομέα της φιλοξενίας, αλλά και την αξία της χώρας ως τουριστικού προορισμού στον παγκόσμιο χάρτη.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, στήλη Blackbox, 8/12/2022]