ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΜ: ΤΑ 4 ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ

Ένα μέτρο κατά της ακρίβειας και της αυξημένης τιμής της βενζίνης είναι και το «παρκάρισμα» του αυτοκινήτου στο… σπίτι. Προς αυτήν την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει και η κυβέρνηση, εξετάζοντας σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε που ήδη έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντί για το ΙΧ τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο συνεχόμενο αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα σε βασικά αγαθά.

Τα 4 σενάρια

Με την ακρίβεια στα καύσιμα να έχει «πλήξει» σκληρά τους καταναλωτές, όλο και περισσότεροι αφήνουν το ΙΧ τους και επιλέγουν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έτσι, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ υπάρχουν τέσσερα πιθανά σενάρια στο κυβερνητικό τραπέζι:

  • Το πρώτο σενάριο αφορά στη μείωση τιμής εισιτηρίου για όλους
  • Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατίθεται φθηνή κάρτα απεριορίστων διαδρομών κατά το πρότυπο της Γερμανίας όπου κοστίζει 9 ευρώ για όλα τα ΜΜΜ
  • Eπίσης υπάρχει σκέψη οι νέοι έως 29 ετών να μπορούν μετακινούνται εντελώς δωρεάν
  • Τέλος, εξετάζεται η ελεύθερη είσοδος στα μέσα συγκοινωνίας τις πολύ πρωινές ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνδυασμός των παραπάνω μέτρων

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 5/9/2022]