ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΔΙΑ: ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ

Μπορεί να είναι λίγων δευτερολέπτων αλλά προκαλεί σοκ το βίντεο από το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης. Δείτε εδώ το βίντεο:

Πρόκειται για σύντομο οδοιπορικό στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, σε έναν από τους δρόμους που επέλεγαν οι επισκέπτες αυτού του μοναδικού, παγκόσμιας αξίας, βιότοπου, για να φτάσουν στο σημείο απ’ όπου μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα σπάνια αρπακτικά πουλιά του δάσους.

Στάχτες και αποκαΐδια

Τώρα απέμειναν μόνο στάχτες και αποκαΐδια καθώς οι πύρινες φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους και χιλιάδες στρέμματα σπάνιας άγριας πανίδας και χλωρίδας, δεν υπάρχουν πια, όπως φαίνεται στο βίντεο του evros-news.gr.

Και η καταστροφική μανία της φωτιάς συνεχίζει να καίει ασταμάτητα, χωρίς κανείς να γνωρίζει που και πότε θα σταματήσει. Ενεργό μέτωπο υπάρχει στο νοτιοδυτικό τμήμα και επιχειρείται διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 320 πυροσβέστες, 13 οχήματα πεζοπόρων τμημάτων, 75 υδροφόρες, (10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα επιχειρούσαν στη διάρκεια της ημέρας), δασικές υπηρεσίες Εβρου και υλοτόμοι.

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε γενική επιφυλακή ενώ ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τη Δαδιά.

Περιοχές στο κόκκινο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, για τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου).

 

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 26/7/2022]