ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ. ΠΑΝΑ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε στη Βουλή ο Γραμματέας της και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος μαζί με κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, με εκπροσώπους του  Επαγγελματικού  Σωματείου Υπογειτών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου «Αγία Βαρβάρα», καθώς και του Σωματείου Ολυμπιάδας «Στοά 59».

Τα Σωματεία των εργαζομένων ενημέρωσαν για τα ζητήματα που έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο με τους εργαζομένους. Κατήγγειλαν  επίσης την εταιρεία, ότι προχωρά σε απολύσεις, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει αναγκαιότητα πρόσληψης στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, προσωπικού με κριτήριο την εντοπιότητα σε όλα τα επίπεδα των θέσεων εργασίας, η οποία και θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για τη διασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πάνας διαβεβαίωσε, ότι κατανοεί απόλυτα τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τις απολύσεις συναδέλφων τους και τους ενημέρωσε , ότι θα προβεί σε νέες ενέργειες για τη διασφάλιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τόνισε δε, ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων των Μεταλλείων  Χαλκιδικής, στηρίζει τον αγώνα των ίδιων και των οικογενειών τους και απαιτεί άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων όρων της Νέας Σύμβασης  με άμεσες προσλήψεις και κύριο κριτήριο την εντοπιότητα για εργασία με αξιοπρεπείς όρους και καταγγέλλει κάθε μορφή παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 3/11/2021]