ΔΙΠΛΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

“Πράσινο φως” για το Υδατοδρόμιο στο Miraggio Thermal Spa Resort – Covid free προορισμός η Αμμουλιανή

Διπλή τουριστική πρωτιά “χτυπάει” η Χαλκιδική. Καταρχάς δόθηκε η έγκριση από Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας για Υδάτινο Πεδίο (υδατοδρόμιο) στο Κάνιστρο Κασσάνδρας από την “Med Sea Ηealth Α.Ε” στο πεντάστερο “Miraggio Thermal Spa Resort”, ενώ επίσης εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό κατά της Covid-19 το νησί της Αμμουλιανής του Δήμου Αριστοτέλη, ήτοι η Αμμουλιανή θα είναι ο πρώτος covid-free τουριστικός προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4663/20, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων.  Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια ή/και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων). 

Ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Med Sea Ηealth Α.Ε” κ. Αλέξανδρος Γιαννακίδης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσεQ «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί, με την έγκριση αυτή έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουμε για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Το Miraggio θα αποτελέσει από φέτος την πρώτη Πύλη Εισόδου και, η αρχή αυτή, θα είναι ένα ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα γενικότερα. Η Ελλάδα, με την τεράστια ακτογραμμή και τις πανέμορφες παραλίες της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες, όπως οι Μαλδίβες  για παράδειγμα, που εδώ και χρόνια έχουν εντάξει τα υδροπλάνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς τους. Προορισμοί όπως η Χαλκιδική θα είναι πλέον προσβάσιμοι πιο εύκολα, ενώ οι επισκέπτες που βρίσκονται εδώ θα μπορούν να πεταχτούν σε ένα νησί για εκδρομή, για λίγες επιπλέον μέρες διακοπών ή και το αντίθετο. Πέρα από τα πασίγνωστα νησιά του Αιγαίου και την πρωτεύουσα, πλέον όσοι ονειρεύονται να έρθουν στην Ελλάδα, θα μπορούν να προσεγγίσουν και τόπους λιγότερο γνωστούς και ανεξερεύνητους αλλά εξίσου όμορφους, και να γευτούν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία».  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Τάσος Γκόβας δήλωσε ότι  “Η έγκριση του πρώτου Υδάτινου Πεδίου είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη καθώς θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την έγκριση δικτύου Υδάτινων Πεδίων σε στρατηγικά σημεία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους Τουρίστες. Μέσω των Υδάτινων πεδίων θα εξασφαλίζεται η απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα, σε πανέμορφες αλλά δυσπρόσιτες παραλίες, σε δημοφιλείς παραθαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές, σε αξιοθέατα μέρη για εκδρομές συνέργειας με την κρουαζιέρα, κ.λ.π.  Η εξέλιξη αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα αγορά που θα αναπτύξει περαιτέρω τον ποιοτικό τουρισμό, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται” κατέληξε ο κ. Γκόβας.

Όσον αφορά, δε, στην Αμμουλιανή, οι περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού που επιθυμούν να εμβολιαστούν έναντι της νόσου, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Κυριακή 4 Απριλίου, προκειμένου να κάνουν την πρώτη δόση έως τις 16 του μηνός.

Ο οριζόντιος εμβολιασμός σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ο οποίος και κίνησε τις διαδικασίες για την εξέλιξη αυτή, είναι ένα ακόμα βήμα για τη θωράκιση της περιοχής έναντι του κορωνοϊού και ένα σημαντικό πλεονέκτημα του νησιού ενόψει του ανοίγματος της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

[ΠΗΓΗ: https://thesseconomy.gr/, 31/3/2021]