Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ COVID ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων ολοκληρώθηκε στον δήμο η διαδικασία ελέγχου μέσω τεστ covid σε 300 άτομα – H μελέτη διευθέτησης του ρέματος στην περιοχή και συντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ανεφάρμοστη”, λέει ο Στ. Βαλιάνος

Με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων ολοκληρώθηκε στον δήμο Αριστοτέλη η διαδικασία ελέγχου μέσω τεστ covid σε 300 άτομα, σε Ιερισσό, Μ. Παναγία, και Αρναία. Τα τεστ έγιναν στο προσωπικό του Δήμου και στα σώματα ασφαλείας και όχι στον γενικό πληθυσμό που ζήτησε αρχικά ο δήμος λόγω lockdown. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, έπρεπε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ή όχι ανακολουθία μεταξύ των στοιχείων που έδινε ο ΕΟΔΥ και εκείνων που είχε ο δήμος από τις τοπικές δομές υγείας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας.

Μάχη για να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη συγκαλεί άμεσα σύσκεψη τεχνικών υπηρεσιών και Αντιπεριφέρειας με τον Δήμο, προκειμένου να διαμορφωθεί η μελέτη της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιάδας. Όπως τόνισε ο κ. Βαλιάνος η μελέτη διευθέτησης του ρέματος που προκαλεί πρόβλημα στην περιοχή και συντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ανεφάρμοστη. Δεν έχει λάβει υπόψιν θέματα ρυμοτόμησης και πολεοδόμησης με συνέπεια να μην είναι έγκυρη όπως αποφάνθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Έτσι, θα πρέπει να ανασυνταχθεί ή να εκπονηθεί μια νέα, επισήμανε ο δήμαρχος, ώστε στην συνέχεια να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο έργο.

[ΠΗΓΗ: https://www.makthes.gr/, 26/11/2020]