ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ : ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 90% Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ SPUTNIK-V, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

FILE PHOTO: Bottles with Russia’s “Sputnik-V” vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) are seen before inoculation at a clinic in Tver, Russia October 12, 2020. REUTERS/Tatyana Makeyeva/File Photo

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό ανακοίνωσε σήμερα σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας λίγη ώρα αφότου οι εταιρείες Pfizer Inc and BioNTech ανακοίνωσαν ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν είναι περισσότερο από το 90% αποτελεσματικό.

Τα δεδομένα

Τα δεδομένα των παρατηρήσεων δείχνουν ότι το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού είναι αποτελεσματικό περισσότερο από το 90%, δήλωσε η σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου θεραπείας και προληπτικής ιατρικής Αξάνα Ντράπκινα.

Πάνω από 90%

«Με εντολή του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V, σε όσους εμβολιάσθηκαν. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%. Η εμφάνιση ενός ακόμη αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλή είδηση για όλους» δήλωσε η Ντράπκινα σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας Pfizer για τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κατά της Covid-19.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 9/11/2020]