ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ : «ΦΛΕΓΕΤΑΙ» Η ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ 331 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 181 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ÌÏÍÁÓÔÇÑÁÊÉ ÐËÁÔÅÉÁ ÌÅÔÁ ÔÉÓ ÄÙÄÅÊÁ ÔÁ ÌÅÓÁÍÕ×ÔÁ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Από τα 865 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 331 καταγράφονται στην Αττική -αρνητικό ρεκόρ- ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 181 κρούσματα

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Αττική, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα 865 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 331 καταγράφονται στην Αττική -αρνητικό ρεκόρ- ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 181 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Για παράδειγμα, στην Εύβοια καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα 32, στην Κοζάνη 27, στη Λάρισα 23, στις Σέρρες 19, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

86 διασωληνωμένοι

Την ίδια στιγμή, 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Από αυτούς, 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

6 νέοι θάνατοι

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Lockdown στην Καστοριά, στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες

Στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή το υψηλότερο του υγειονομικού χάρτη μπήκε η Καστοριά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια στιγμή, στο «πορτοκαλί» ανέβηκαν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα Ιωάννινα παρέμειναν στο «πορτοκαλί» για τρεις ακόμα ημέρες, όταν και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα νέα επίπεδα για τις περιοχές θα ισχύσουν από την Παρασκευή 23/10.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρατήρησε πως υπάρχει έξαρση νέων κρουσμάτων, σημείωσε ωστόσο πως διενεργήθηκαν 24.116 τεστ κοροναϊού, μόνο σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, εκτίμησε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές. «Να τηρούμε τις αποστάσεις να φοράμε μάσκα» είπε και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών να παραμείνουν σε εγρήγορση.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 21/10/2020]