ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΆΓΚΥΡΑ

Λίγο πάνω από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο των συναντήσεών του δεύτερου με τους αξιωματούχους Αθήνας και Άγκυρας, γύρω από το θέμα των διερευνητικών επαφών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Καβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ και ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, πρέσβης, Μπασάτ Οζτούρκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν “για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο”.

Ειδικότερα, ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής συμμαχίας έγραψε στο Twitter: “Καλή συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην ‘Αγκυρα για σειρά θεμάτων ασφαλείας. Συζητήσαμε για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο. Σταθερή μου ελπίδα είναι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές προσπάθειες”.

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ είχε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 5/10/2020]