ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέπτυξε τους τομείς που η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, τόσο για πολίτες ή εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, όταν και θα επιτραπούν οι μετακινήσεις πολιτών και θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους.

Ειδικότερα όπως τόνισε, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί, τα ασανσέρ, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα.

Για τους εργαζόμενους, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και τα ταξί, στα τμήματα μη συσκευασμένων προϊόντων των σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η σύσταση της πολιτείας είναι να γίνεται χρήση μάσκας προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση ατόμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα».

«Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα.

«Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και πως η κυβέρνηση θα παραμείνει σε εγρήγορση και επιφυλακή για τη συνέχεια της πανδημίας στην Ελλάδα.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 2/5/2020]