ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ριάντ, με τη συνάντηση που είχε με τον πρίγκιπα διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επενδυτικό τομέα. Σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού, Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη, για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Όπως τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης, με την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. Αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Είχε προηγηθεί συνάντηση και γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdulaziz Al Saud. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα. Επισημάνθηκε επίσης η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος. Παράλληλα,  οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 3/2/2020]