Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

Στην πρώτη παρουσίαση του Δικτύου των Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην «Οικία Καραμανλή», στην Πρώτη Σερρών παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Δεκαεπτά Μακεδόνες Δήμαρχοι πλαισιωμένοι από τους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έδωσαν το παρών, το στίγμα και την υπόσχεση «ότι η γη της Μακεδονίας αποκτά το δικό της αυθεντικό λόγο» σε ό,τι αφορά τη δικτύωσή της με τον κόσμο.

Η διαβεβαίωση δόθηκε στην «Οικία Καραμανλή», στην Πρώτη Σερρών, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και της εκπροσώπου του ΥΜΑΘ Πέγκυς Κιουτσούκη, όπου παρουσιάσθηκε η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός της θεματικής δικτύωσης μακεδονικών περιοχών με αντίστοιχους ομοειδείς ή μη προορισμούς ανά τον κόσμο.

«Το «Δίκτυο των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» αποτελεί μία σύμπραξη (αρχικά) μακεδονικών πόλεων και περιοχών, οι οποίες αναπτύσσουν κάθε μορφή πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και εκπαίδευσης στους τόπους οι οποίοι συνδέονται με αυτήν. Προωθούν την Ελλάδα στον κόσμο μέσα από το μακεδονικό μεγαλούργημα, δημιουργώντας δεκάδες διακρατικά υποδίκτυα, τα οποία συνδέουν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες και προκαλούν πολλές μορφές παράλληλης ανάπτυξης.

Πρόκειται για μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο σκοπό έχει να μετατρέψει την ιστορία σε λόγο αναπτυξιακής τροχιάς των πόλεων/ περιοχών/φορέων, που εμπλέκονται και συμμετέχουν σε αυτό.», ανέφερε ο κ. Βαλιάνος.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, 6/11/2019]