ΟΙ ΣΚΙΑΜΑΧΙΕΣ ΕΝΟΣ «ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Εντάξει, αυτό δεν το περίμενα, ομολογώ… Έλεγα κάπου υπάρχει πάτος… Είχα θέσει τον πάτο κάπου εκεί, με την Σταυρούλα Πουλημένη να διαμαρτύρεται για την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια. (Κι όμως υπήρξαν ανεγκέφαλοι που απαίτησαν η εταιρεία να αποσύρει την χορηγία!!!).

Κι όμως, υπάρχει και πιο κάτω! Ο Τόλης διαμαρτύρεται επειδή η Ελληνικός Χρυσός και ο ΣΜΕ εμφανίζονται ως χρυσοί χορηγοί στην έκθεση ‘‘ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ’’ και ‘‘ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ’’ που διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) από 7 Οκτωβρίου 2019 έως 31 Μαΐου 2020. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της Έκθεσης.

Ο Τόλης, που είναι φυσικά υπερ-έξυπνος, διακρίνει την προπαγάνδα (!), που οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί δεν καταλαβαίνουν! 

[…] οι Χρυσοί Χορηγοί (ΣΜΕ και Ελληνικός Χρυσός) δεν επιβαρύνθηκαν με τα χορηγικά τους καθήκοντα μόνο και μόνο για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές και τους άλλους επισκέπτες της έκθεσης στα της χρησιμότητας και της διαχρονικής αναγκαιότητας των ορυκτών (και των μετάλλων που είναι από τα κύρια προϊόντα των ορυκτών) στην καθημερινή μας ζωή. Έξυπνη μεν, αλλά και δύσκολο να κρυφτεί από τους γνωρίζοντες τα σχετικά προπαγάνδα θέλουν να κάνουν μέσω της έκθεσης αυτής υπέρ των δραστηριοτήτων και των οικονομικών τους συμφερόντων, που δεν ταυτίζονται όμως πάντα, ή μάλλον που κατά κανόνα δεν ταυτίζονται με το Δημόσιο συμφέρον -το συμφέρον των επισκεπτών της έκθεσης δηλαδή.

Σατανικός ο ΣΜΕ και φυσικά και ο Ελληνικός Χρυσός χορηγούν την έκθεση για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους!!! Αίλουρε Παπαγεωργίου, ΜΟΝΟ εσύ θα μπορούσες να το καταλάβεις!!! Και συνεχίζει ακάθεκτος στο σχετικό άρθρο-κωμωδία που ανέβασε στο προσωπικό του μπλογκ…

«Τη χρησιμότητα των ορυκτών και των μετάλλων τη γνωρίζουμε όλοι. Εκείνο που οι περισσότεροι από τους ανύποπτους μελλοντικούς επισκέπτες της έκθεσης δεν γνωρίζουν όμως είναι τι μένει πίσω από άποψη περιβαλλοντική, αναπτυξιακή, δημόσιας υγείας και κοινωνικών συνθηκών στους τόπους όπου γίνεται/έγινε εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων. Και αν θέλουν/λουμε να το δούμε και να το υπολογίσουμε και αυτό, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τόπους όπου η εξόρυξη ορυκτών και μεταλλευμάτων υπήρξε το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους: τη Φωκίδα ας πούμε με τους βωξίτες της, την Εύβοια με τα σιδηρονικέλιά της, την ανατολική Χαλκιδική με την συνεχόμενη από την αρχαιότητα μεταλλευτική της ιστορία που πάει να εξελιχθεί τώρα σε περιβαλλοντικό δράμα κ.α.»

Άρα κατά Παπαγεωργίου, εκτός του ότι πρέπει να κλείσει ΟΛΗ Η ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (για τους λιγνίτες της ΔΕΗ δεν μας είπες κάτι…), δεν θα έπρεπε να γίνονται εκθέσεις ορυκτών, πολύτιμων λίθων, μηχανών, τεχνολογίας, αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών, Hi-Fi, και όλων όσων χρησιμοποιούν τα «καταραμένα» ορυκτά που είναι προϊόντα εξόρυξης… 

Ειλικρινά ρε Τόλη, για ποιους Νεάντερταλ τα γράφεις όλα αυτά;