ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Από τους 6.200 ψήφους στους 3.000 η Κατερίνα Ιγγλέζη

Η ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης βελτίωσε το ποσοστό της κατά περίπου 10 μονάδες από το 25,5% στο 35,5% αλλά η επίδοση προβληματίζει όχι μόνο γιατί υστερεί έναντι του πανελλαδικού ποσοστού, αλλά και γιατί αποτυπώνει διάφορα εσωτερικά προβλήματα τα οποία είχαν καταστεί σαφή κυρίως στις δημοτικές εκλογές και στην υποψηφιότητα Ταχιάου.

Η εικόνα ενισχύεται και από το γεγονός ότι η Α Θεσσαλονίκης ήταν η μία από τις δύο περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε το εκλογικό του ποσοστό. Η άλλη ήταν η Κοζάνη παρά το γεγονός ότι δεν κατέβηκε τελικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά η γνωστή τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα η οποία μάλιστα εξελέγη.

Ο μόνος από τους 17 νομούς που ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη το πανελλαδικό εκλογικό του ποσοστό ήταν η Φλώρινα όπου όμως δεν εξελέγη ο κ Κώστας Σέλτσας, ο οποίος αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε περίπου τοποθετηθεί ως «εθνικά Μακεδόνας».

Ο κ Σέλτσας πήρε 100 σταυρούς παραπάνω από το 2015 (3.300 από 3.200) αλλά εξελέγη η κα Πέτη Πέρκα σύντροφος του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και υπεύθυνη για την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία πήρε 1.500 σταυρούς περισσότερους από το 2015 (περίπου 4.500 από 2.900).

Παρόμοια τύχη με τον κ Σέλτσα είχε και η κα Κατερίνα Ιγγλέζη στην Χαλκιδική μία από τις πιο προβεβλημένες εκπροσώπους της προσπάθειας να αποτραπεί η επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ήττα του υποψηφίου του στις δημοτικές εκλογές έχασε έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους στον νομό, ενώ η απερχόμενη βουλευτής έχασε παραπάνω από τους μισούς σταυρούς της και βρέθηκε κάτω από τις 3.000 ψήφους όταν τον Ιανουάριο του 2015 είχε πάρει 6.200

[ΠΗΓΗ: Free Sunday, του Χρήστου Μάτη, 14/7/2019]