Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Χαλκιδικής, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης.
Η χώρα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε κρίση. Ο δημόσιος λόγος μονοπωλείται από το ζήτημα. Το περιβάλλον, όμως, εκπέμπει σήμα κινδύνου εδώ και χρόνια, χωρίς να το ακούει κανείς.
Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος. Θα έχει μη αναστρέψιμες κοινωνικές, ανθρωπιστικές και…
οικονομικές συνέπειες, εάν δεν δράσουμε συντεταγμένα.
Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη πάνω από +3,5°C, ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και σε ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών.
Όταν ο τόπος που ζουν άνθρωποι πάψει να είναι κατοικήσιμος, θ’αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη αλλού. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ύπαρξη κλιματικών προσφύγων. Γι’αυτό, την ερημοποίηση πρέπει να αποφύγουμε και σήμερα, 17 Ιουνίου, είναι η παγκόσμια ημέρα καταπολέμησής της.
Φροντίζοντας τα του οίκου μας, της Χαλκιδικής μας, το σοβαρότερο ζήτημα που πρέπει να διευθετήσουμε είναι η έλλειψη νερού. Οι πολίτες, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και κάθε λογής επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ, το χρειάζονται για να συνεχίσουν να υπάρχουν, για να ευημερήσουν.
Η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας είναι τα Φράγματα Χαβρία και Πετρένια. Εργάζομαι για την υλοποίησή τους από το 2004 και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την υλοποίησή τους. Δεσμεύομαι να συνεχίσω την προσπάθεια, μέχρι το τέλος, μέχρι ν’ ανοίξουν οι στρόφιγγες και να ξεδιψάσει η Χαλκιδική.
[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com, 17/6/2019]