«ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η επίτευξη υψηλών στόχων ανάπτυξης για την οικονομία αποτελεί και τον βασικό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας που έχει στο μυαλό του. Όπως το έχει διατυπώσει δημόσια αλλά και όπως το συζητεί με το οικονομικό του επιτελείο ο κεντρικός στόχος κατά την διακυβέρνηση του είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να ξεπεράσει αν είναι δυνατόν το 4,5% ετησίως και εκ του λόγου τούτου με την βοήθεια των υψηλών πλεονασμάτων που θα έχουν επιτευχθεί να μειώσει την φορολογία στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αλλά για να επιτευχθεί τόσο υψηλός στόχος ανάπτυξης αντίστοιχος των εποχών που έρρεαν τα χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια χρειάζεται σχεδιασμός, τακτική και επιμονή στην επίτευξη του στόχου απαρέγκλιτα.

Στηρίζουν πολλά…

Υπό αυτό το πρίσμα ο Κυριάκος και το οικονομικό του επιτελείο στηρίζουν πολλά στις αναβαθμίσεις που θα υπάρξουν τόσο για την χώρα όσο και για τις τράπεζες από τους ξένους οίκους. Και οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές καθώς θα προκαλέσουν ροή φθηνότερου χρήματος προς τις τράπεζες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να δανείζουν με την σειρά τους τις επιχειρήσεις ούτως ώστε να προβαίνουν σε επενδύσεις. Ο Κυριάκος όμως το ξέρει καλά: για να έρθουν οι πολυπόθητες αναβαθμίσεις χρειάζεται να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις, νέες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα πέραν πάσης αμφιβολίας ως πρώτα βήματα θα οριστούν πλήρης και οριστική επανεκκίνηση της επένδυσης για τον χρυσό στις Σκουριές της Χαλκιδικής αλλά και η άμεση προώθηση του πρότζεκτ του Ελληνικού το οποίο σε έναν βαθμό έχει ξεκολλήσει ενώ είναι σε εξέλιξη και το ζήτημα που απομένει, δηλαδή ο διαγωνισμός για την άδεια του καζίνου. Από εκεί και πέρα μεγάλες προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πλήρης ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά την οποία εγκλωβίζουν παρωχημένες αντιλήψεις και ξεπερασμένοι μηχανισμοί του κομματικού κράτους, των αρχαιολόγων και όλων όσοι διακατέχονται από δήθεν αριστερόστροφες ιδεοληψίες. Και για να μην ξεχάσω βασική ευθύνη έχουν οι κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές, αυτοί που δεν δούλεψαν μέρα στη ζωή τους και των οποίων οι αντίστοιχοι στην ΔΕΗ έχουν φέρει ένα κρατικό μονοπώλιο σε κατάσταση χρεοκοπίας!

Ένα μεγάλο κεφάλαιο

Η ΔΕΗ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Μητσοτάκη και θα πρέπει να ανακαλύψει και να αντιληφθεί πως όλοι αυτοί οι άχρηστοι εκεί μέσα κατάφεραν να εκποιήσουν βασικά περιουσιακά στοιχεία και να καταστήσουν ιδιώτες επιχειρηματίες τζάμπα βασικούς ανταγωνιστές της δημόσιας επιχείρησης. Πέραν αυτών βασικές προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της Ν.Δ. είναι να βγουν σε διαγωνισμό και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να περάσουν σε ιδιώτες αλλά και η περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛ.ΠΕ. και της ΔΕΠΑ! Στο σχέδιο Μητσοτάκη εντάσσεται και το ξεμπλοκάρισμα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με την απελευθέρωση του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα να ολοκληρωθούν μεγάλα οδικά έργα και ταυτόχρονα να προχωρήσουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, της Ιονίας Οδού και των λοιπών μεγάλων οδικών αξόνων. Και θα έχει μεγάλη σημασία για την αξιοπιστία του Κυριάκου και το νέο ήθος της εξουσίας κατά πόσον θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του: ότι δηλαδή για τους μεγάλους αυτούς άξονες και τις επεκτάσεις τους θα υπάρξουν διαγωνιστικές διαδικασίες και δεν θα γίνουν παζάρια με τους εργολάβους κάτω από το τραπέζι και απευθείας αναθέσεις.

Σε μια νέα τροχιά

Υπό αυτό το πρίσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι με την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, τις νέες επενδύσεις, την επέκταση των οδικών αξόνων, την αναβάθμιση από τους διεθνείς οίκους, την πλήρη άρση των capital controls και την πολιτική σταθερότητα μέσα από μια κυβέρνηση ευρείας αυτοδυναμίας η χώρα θα οδηγηθεί σε μια νέα τροχιά και η οικονομία θα καταφέρει να επιτύχει τον κεντρικό της στόχο που είναι ο ρυθμός ανάπτυξης 4,5%! Και η αλήθεια είναι ότι ο στόχος πράγματι μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να μείνουν έξω από την άσκηση της εξουσίας οι νταβατζήδες, οι νταραβερτζήδες, τα λαμόγια και οι διάφοροι τυχάρπαστοι που περιφέρονται στην πιάτσα ως εκπρόσωποι της οικογένειας. Αν καταφέρει ο Κυριάκος να μην υποκύψει στην διαπλοκή και τα εξαπτέρυγά της τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να επιτύχει τον μεγάλο στόχο τόσο για την διακυβέρνησή του όσο και για την ίδια την χώρα.

[ΠΗΓΗ: http://axianews.gr, 3 Ιουνίου 2019]