Αποφασισμένος να θεραπεύσει το αίσθημα απουσίας της δημοτικής μέριμνας και να αποκαταστήσει το σεβασμό της Διοίκησης προς το Στρατώνι και τους κατοίκους του, δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κοινότητα, στο πλαίσιο της παρουσίασης παρεμβάσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες».
Ο επικεφαλής της «Ομοφωνίας», συνοδεία υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα της κοινότητας από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ζαγοράκη, ενώ αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους του Στρατωνίου.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Βαλιάνος, σημείωσε τα εξής:
«Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Στρατώνι βίωσε την εγκατάλειψη, με κορυφαία έκφρασή της, την ένοχη σιωπή της Δημοτικής Διοίκησης, απέναντι σε συνειδητές και αποδεδειγμένες απόπειρες δυσφήμισης της κοινότητας. Το πρώτο που θα κάνουμε στο Στρατώνι, θα είναι να σταματήσει η υποκρισία της Διοίκησης απέναντι στην κοινότητα και να αποκατασταθεί ο σεβασμός της Δημοτικής Αρχής προς αυτήν και τους ανθρώπους της. Με ενέργειες για παράδειγμα, ώστε να αρθεί η παρωχημένη απαγόρευση κολύμβησης και αλιείας που βασίζεται δεδομένα του παρελθόντος.
Από πλευράς παρεμβάσεων, η επαναλειτουργία της Σχολής του ΟΑΕΔ βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας, όπως και η αντιπλημμυρική θωράκιση της κοινότητας, ενώ ήδη το Στρατώνι κατέχει τη θέση του στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που έχουμε παρουσιάσει.
Με στόχους την άμεση προώθηση των -τελματωμένων σήμερα- διαδικασιών εξυγίανσης του παραλιακού μετώπου, την ενίσχυση της προσπάθειας δημιουργίας καταδυτικού πάρκου με επίκεντρο τη μεγαλύτερη αποικίας ιππόκαμπων στην Μεσόγειο και την παραχώρηση της Βίλλας Μποδοσάκη για Μουσείο Μεταλλευτικής Ιστορίας.
Σε τέτοια εγχειρήματα, η επενδύτρια μεταλλευτική εταιρεία, οφείλει με τη συμβολή της να επιδεικνύει έμπρακτα και τον δικό της σεβασμό στους Στρατωνιώτες με τους οποίους συμβιώνει καθημερινά.
Όμως, στο πλαίσιο του προγράμματος “16 πρωτεύουσες” προχωράμε και σε περισσότερες παρεμβάσεις με πιο βραχυπρόθεσμη προοπτική, όπως:
- Επαναλειτουργία του Δημοτικού Αναψυκτήριου ως πολυχώρου πολιτισμού και γαστρονομίας που θα προσδώσει «θεματική άποψη» στην τοπική παραλιακή ζώνη και λόγο προσέλκυσης επισκεπτών, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της εισόδου της κοινότητας και την αναγκαία σήμανση.
- Αποκατάσταση σωστού δημοτικού φωτισμού.
- Ολοκληρωμένη μέριμνα για το εσωτερικό οδικό δίκτυο.
- Επισκευές του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων όπου απαιτούνται.
- Ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου.
- Ολοκλήρωση των διαδικασιών ρυμοτόμησης.
- Και κάτι ακόμα βασικό: Ουσιαστική στήριξη της δραστηριότητας των τοπικών συλλόγων, με εμφατική στήριξη και προβολή των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού και της Παραμυθοχώρας, για να αποκτήσει την αίγλη που ονειρεύτηκαν οι εμπνευστές του εγχειρήματος στο ξεκίνημά του.»
[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 13/5/2019]