ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε στον Δήμο Αριστοτέλη και στην Αρναία, όπου την ξενάγησε, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ομοφωνια».

Ο κ. Βαλιάνος, συζήτησε με την κ. Σπυράκη την ιδέα της για εφαρμογή ενός προγράμματος βιώσιμου τουρισμού που θα περιλαμβάνει την ανακήρυξη της Αμμουλιανής, ως «νησιού χωρίς πλαστικά μιας χρήσης», σε συνάρτηση και με τη σχετική καμπάνια που ανέλαβε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής σε συνεργασία με συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα μικρά νησιά.

Τόνισε ότι αυτή είναι απόλυτα συμβατή με το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που καταρτίζει για τον Δήμο Αριστοτέλη και δεσμεύτηκε να στηρίξει ενεργά την καμπάνια ως Δήμαρχος, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από 1 η Σεπτεμβρίου, μετά την εντολή των Δημοτών στις 26 Μαΐου. Αναφέρθηκε δε στις δυνατότητες ταχύρυθμης τουριστικής ανάπτυξης για όλους τους οικισμούς του Δήμου, αναλύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιων εξ` αυτών, όπως η Ιερισσός, η Ουρανούπολη, η Ολυμπιάδα, η Μ.Παναγία και η Αρναία, από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της οποίας εντυπωσιάστηκε η κ. Σπυράκη.

Επίσης, ο κ. Βαλιάνος ενημέρωσε συνοπτικά την Ευρωβουλευτή για τους στόχους του, όσον αφορά στην αξιοποίηση των δύο μοναδικών χαρακτηριστικών που έχει ο Δήμος Αριστοτέλη, ως «κατώφλι» του Αγίου Όρους και ως πατρίδα του Αρχαίου Μακεδόνα φιλοσόφου που έδωσε και το όνομά του στον Δήμο.

Τέλος, τόνισε την πρόθεσή του, να αξιοποιήσει –ως δήμαρχος- όλες τις δυνατότητες πρόσβασης σε ευρωπαϊκά όργανα προαγωγής αναπτυξιακών πολιτικών και σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Σπυράκη στις Ευρωεκλογές.

Από την πλευρά της η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη ευχήθηκε στον κ. Βαλιάνο καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές, δεσμευόμενη για στενή συνεργασία σε θέματα ευρωπαϊκής προοπτικής του Δήμου Αριστοτέλη. Εξέφρασε δε την πρόθεση να καλέσει τον κ. Βαλιάνο ως Δήμαρχο να παραστεί στην “Green Week” που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2019, με αντικείμενο την προώθηση προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 1/5/2019]