Ο κος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ…

Ο “υπέρμαχος του περιβάλλοντος” Τόλης Παπαγεωργίου, σε συνέντευξη που έδωσε στο –εξίσου antigold– The Press Project, ομολόγησε άθελά του πως η εκλογή Μίχου το 2014 ήταν στημένη από το antigold «κίνημα», και συνεπώς τα περί τέλους της διχόνοιας που διακήρυσσε ο Μίχος ήταν σανό για το κοπάδι, το οποίο «μάσησε» και τον εξέλεξε… Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα:

«[…] όλοι εμείς τότε βγάλαμε έναν δήμαρχο, τον εκλέξαμε όλοι μαζί, και τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν όλα παιδιά του αγώνα και με σύνθημα «έξω ο Πάχτας – έξω τα μεταλλεία». Κερδίσαμε λοιπόν στις εκλογές, διώξαμε τον Πάχτα και το επόμενο βήμα ήταν να διώξουμε τα μεταλλεία».

Και συνεχίζει:

«Αλλά ο δήμαρχος που μας προέκυψε και τον οποίο είχαμε εκλέξει μαζί, έκανε στροφή και είπε «κοιτάξτε να δείτε, εμείς σαν δήμος δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να πούμε έξω τα μεταλλεία και λέμε τώρα ναι και στα μεταλλεία. Αλλά θα κοιτάξουμε μια άλλη δραστηριότητα να αναπτύξουμε εδώ με τις αξίες και τις δυνατότητες της περιοχής μας και έτσι κάποια στιγμή τα μεταλλεία θα φύγουν». Αυτή ήταν λοιπόν η αλλαγή που έγινε.

Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι αυτός ο δήμαρχος, που τον βγάλαμε με πανηγύρια, με αγώνες, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, στους 6 μήνες μας παράτησε και έφυγε γιατί λέει «είναι δύσκολη (είναι επιχειρηματίας αυτός) η εποχή αυτή για τους επιχειρηματίες και επομένως πρέπει να προσέξω την επιχείρησή μου που με θέλει στο τιμόνι της». Μετά ανέλαβε ένας άλλος δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο τον οποίο δεν είχαμε ψηφίσει, αλλά τον έβγαλαν οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Ο δήμαρχος αυτός ακολούθησε την πορεία του δημάρχου που μας εγκατέλειψε και ο νέος υποψήφιος δήμαρχος που βγαίνει σήμερα από την μεριά αυτή, πρώην αντιδήμαρχος, λέει πάλι τα ίδια που έλεγαν και οι προηγούμενοι…»

Όσο για το… «όραμα» του Τόλη, η εισαγωγή του δημοσιογράφου τα λέει όλα:

«Τώρα [ο Τόλης Παπαγεωργίου] διεκδικεί τον δήμο Αριστοτέλη, με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό “Απαλλαγή” και προμετωπίδα την συνέχιση του αγώνα απέναντι στην Eldorado».