ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ – 16 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

Τη Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, συνοδευόμενος από Υποψηφίους Συμβούλους της «Ομοφωνίας» προκειμένου να παρουσιάσειτις προτεραιότητές του για τον οικισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος «16 πρωτεύουσες». Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Βαλιάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Βαρβάρα, κατ` αρχάς, έχει τη δική της θέση στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που έχει καταρτίσει η «Ομοφωνία», ως παραδοσιακός οικισμός, ως κόμβος του περιπατητικού τουρισμού με τους καταρράκτες της, με την αξιοποίηση του Δημοτικού Ξενώνα, αλλά και ως σημείο αναφοράς στο συνδυασμό βουνού-θάλασσας, μέσα από μια σύμπραξη με την Ολυμπιάδα.

Επιπλέον, ώθηση στην τουριστική προοπτική θα δώσει η πρόθεσή μας να προχωρήσουμε, όπως και σε άλλες κοινότητες, το ζήτημα της επέκτασης του Σχεδίου, στις θέσεις Παραλία Βαρβάρας και Καλυβίων, ενώ μεγάλο θέμα παραμένει η υδροδότηση της παραλίας Βαρβάρας και η εκμετάλλευσή του νερού των 5 βρυσών. Στους βραχυπρόθεσμους στόχους όμως, μπαίνουν τα θέματα που αφορούν άμεσα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων:

α) η συντήρηση-αποκατάσταση του οδικού δικτύου με τις καταπτώσεις και οι διαγραμμίσεις ασφαλείας, έναντι το συχνού φαινομένου των χαμηλών νεφώσεων του χειμώνα, που μειώνουν επικίνδυνα την ορατότητα

β) η διασφάλιση της σταθερής ποιότητας νερού, με μέτρα καταπολέμησης της θολότητας που παρατηρείται συχνά, κυρίως μετά από βροχοπτώσεις,

γ) επάρκεια φωτισμού και

δ) αναβάθμιση των εγκαταστάσεων άθλησης και ψυχαγωγίας των κατοίκων κάθε ηλικίας.

Δεν παραβλέπουμε την ανάγκη της Βαρβάρας για εξυπηρέτηση από Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού. Αποτελεί μέρος των στόχων της Ομοφωνίας, ενώ ακούμε με ενδιαφέρον και σίγουρα θα αξιολογήσουμε σοβαρά, τις ιδέες για προώθηση έργων ενεργειακής αυτονόμησης του οικισμού.»

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 27/4/2019]