ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ…

Σε εκδήλωση στην Ιερισσό ο υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κυριάκος Παρθενιάδης παρουσίασε τις θέσεις του. Μεταξύ των άλλων, είπε και τα εξής:

[…] Απόδειξη του Χαρακτήρα και του δικού μας δήμου, με την σημερινή δημοτική διοίκηση αποτελεί η πρόσφατη έρευνα που παρουσίασε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών με βάση τον Ελληνικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων σε εκδήλωση για το 2019, μια εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα.

Μόνο από τον τίτλο μπορεί κανείς να καταλάβει τα κριτήρια αυτής της αποτελεσματικότητας. Είναι κριτήρια που έχουν να κάνουν με την κάλυψη των μεγάλων λαϊκών αναγκών της περιοχής μας σε υγεία, υγιεινή και ασφάλεια, αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία; Μάλλον όχι.

Σύμφωνα με αυτή την παρουσίαση, ο δήμος Αριστοτέλη είναι δεύτερος δήμος σε όλη τη χώρα με τις «καλύτερες» επιδόσεις ως προς την συνολική του αποτελεσματικότητα για το 2017 και ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του.

Αυτό, βγήκαν αμέσως και το έκαναν σημαία. Τι πανηγυρίζουν και καυχιούνται δηλαδή; Ότι κατάφεραν και διαχειρίστηκαν αυτά τα λίγα που δίνονται στον δήμο; […]

Α, είπε και ένα άλλο ωραίο, για τη μεταλλευτική:

[…] Ο χρυσός, όλα τα μεταλλεύματα που βρίσκονται στο υπέδαφος, αποτελούν περιουσία του λαού και πρέπει ο ίδιος να τον απολαμβάνει αλλά και να αποφασίζει για την αξιοποίησή του. Αυτό τον πλούτο τον στερούν από τον λαό της περιοχής και συνολικά το Ελληνικό λαό και από την μελλοντική εργατική λαϊκή εξουσία τους όπου η οικονομία θα είναι στα χέρια των εργατών, αυτών που παράγουν τον πλούτο.  Το βασικό ζήτημα είναι ποιος κατέχει το φυσικό – ορυκτό πλούτο, ποιος οργανώνει και διευθύνει την παραγωγή, ποιος απολαμβάνει τον πλούτο που παράγεται. Παράλληλα, ποιος είναι αυτός που σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ποιος τα εφαρμόζει και με ποιο κριτήριο […].

Εντάξει; συνεννοηθήκαμε; Ο λαός αποφασίζει αν και πότε θα εξορύξουμε… Και όταν μελλοντικά έρθει η εργατική λαϊκή εξουσία τους και η οικονομία θα είναι στα χέρια των εργατών, θα δείτε…

Ξέρεις, έτσι μπορώ κι εγώ να υπόσχομαι… Όταν έρθουν οι εξωγήινοι Ελ από την Ανδρομέδα, θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα… Ακόμη και τι θέμα των Σκουριών…

[Φωτό από http://aetoshal.blogspot.com/]