Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Η Σερβία  διαθέτει τουλάχιστον 300 ενεργά  ορυχεία και απασχολεί περίπου 22.000 άτομα

Δυναμική παραμένει η εξορυκτική και μεταλλευτική δραστηριότητα στη Σερβία, παρά την αξιοποίηση, ήδη, μεγάλου μέρους των αποθεμάτων που διαθέτει η χώρα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Αλεξάνταρ Άντιτς, να αποτελεί τον τέταρτο πιο ελκυστικό ευρωπαϊκό προορισμό για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο υπουργός Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας της Σερβίας παρουσίασε, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Τορόντο,  έρευνα του Ινστιτούτου Φρέιζερ του Καναδά (Fraser Institute), βάσει της οποίας η Σερβία διαθέτει ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων στον εξορυκτικό/μεταλλευτικό τομέα, όσο και για τη βιωσιμότητά τους. Ο συγκεκριμένος τομέας,  είπε ο κ. Άντιτς ενώπιον 200 εκπροσώπων μεταλλευτικών εταιρειών, εγγυάται τη θετική εξέλιξη των επενδύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο τομέας αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της Σερβίας με τουλάχιστον 300 ορυχεία να είναι ενεργά και απασχολεί περίπου 22.000 άτομα.

[Σχόλιο του μπλογκ: Ακριβώς το ανάποδο από την Ελλάδα… Εδώ τους επενδυτές στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό τομέα του στέλνουμε … «στα τσακίδια»…!]

 

[ΠΗΓΗ: http://worldenergynews.gr/, 5/3/2019]