ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ»

Σε μια αποκλειστική και εκτενή συνέντευξη προς τον «Εθνικό Κήρυκα» σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα καθώς, μεταξύ άλλων, η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα, τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των δυτικών Βαλκανίων».

Για τους λόγους αυτούς δηλώνει ξεκάθαρα ότι «εμείς διατηρούμε το δικαίωμά μας να ασκήσουμε βέτο στη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης από την επενδυτική κοινότητα προς την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει τα εξής:

«Ε.Κ.»: Πώς μπορείτε να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών;

Κ. Μητσοτάκης: Είναι κρίσιμο για την επόμενη κυβέρνηση να αποκαταστήσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών, να μειώσει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας και να επαναφέρει τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδο υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (investment grade). Εχουμε σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσα σε 18 μήνες.

Η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές. Σε τελική ανάλυση, το ζήτημα είναι να πιστεύει κανείς στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και να αλλάξει το συνολικό επιχειρηματικό κλίμα. Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής μου, θα μειώσουμε τον συντελεστή φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και τον ENΦIA για όλους τους Ελληνες πολίτες κατά 30%.

Ο ευρύτερος στόχος μας είναι να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, να κινητοποιήσουμε τις εγχώριες επενδύσεις και να παρέχουμε την απαραίτητη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε άμεσα μια συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μιας επιχείρησης στην Ελλάδα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

[ΠΗΓΗ: https://www.iefimerida.gr, 2/2/2019]