Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ «ΞΗΛΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε καλοκαίρι. Φτάνεις στη μη οργανωμένη παραλία, την οποία διάλεξες επειδή ακριβώς δεν είναι οργανωμένη – και ανακαλύπτεις ότι το μεγαλύτερο μέρος της είναι ”ρεζερβέ”. Κλειστές ομπρέλες καρφωμένες στην άμμο, καρέκλες παραλίας ασφαλισμένες με αλυσσίδες και λουκέτα και διάφορες άλλα επιστρατεύονται από παραθεριστές που για διάφορους λόγους θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να κλείσουν μόνιμη θέση στην αγαπημένη τους παραλία.

Δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα. Και μετά τον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, που πρώτος τόλμησε να βάλει τέλος στα παράνομα ”ρεζερβέ”, ξαπλώστρες και καρέκλες από τις παραλίες, ο Δήμος Κασσάνδρας προειδοποιεί ότι θα κάνει το ίδιο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος ”θα προβεί σε απροειδοποίητες απομακρύνσεις των ομπρελών που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, καθώς και σκέτες βάσεις αυτών, θεωρώντας τες εγκαταλειμμένα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν το χώρο της ακτής”.

Παράλληλα επικαλείται τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το 2017 αλλά και σχετικό έγγραφο που έστειλε στους Δήμους η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής στις αρχές του περασμένου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αριστοτέλη σε δική του ανακοίνωση είχε κάνει λόγο για καταγγελίες πολιτών προς την Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι Εισαγγελικές Αρχές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

[Φωτό: HATMAN12 VIA GETTY IMAGES]

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, 9/8/2018]