ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Μια καταρρακτώδης βροχή που κράτησε μόλις μισή ώρα πλημμύρισε δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έθεσε σε επιφυλακή τις Αρχές. Η δυνατή νεροποντή που ξέσπασε χθες το μεσημέρι συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και προκάλεσε έμφραγμα σε όλη την πόλη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καταστηματάρχες καθάριζαν τα υπόγεια από το νερό που έπεφτε με ορμή, ενώ όσοι κυκλοφορούσαν αναζητούσαν καταφύγιο σε στεγασμένους χώρους.

Η βροχόπτωση κράτησε μόλις μισή ώρα και πέρα από το μποτιλιάρισμα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα. Ένα IX εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω στο μεταλλικό στηθαίο στη Βούλγαρη, στην ανατολική πλευρά της πόλης, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ουρά αρκετών μέτρων.

Έντονες μπόρες σημειώθηκαν χθες και σε περιοχές της Χαλκιδικής, που όμως δεν κράτησαν πολύ και δεν δημιούργησαν απρόοπτα.

Αίσιο τέλος είχε το βράδυ της Δευτέρας η περιπέτεια για δέκα τουρίστες που πήγαν για μπάνιο στις νησίδες Δρένια, απέναντι από την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, και εγκλωβίστηκαν εκεί όταν ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα.

Οι τουρίστες είχαν ναυλώσει μικρά φουσκωτά σκάφη από την Ουρανούπολη και μετέβησαν στα Δρένια γνωστά και ως Γαϊδουρονήσια για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Όταν ξεκίνησε η μπόρα, συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και επειδή δεν μπορούσαν να επιστρέψουν, ενημέρωσαν το Λιμενικό Σώμα. Σκάφος του Λιμενικού έσπευσε σε και τους παρέλαβε, απομακρύνοντάς τους από το σημείο σώους και ασφαλείς

[ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, 25/07/2018]