Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε δεσμευτεί όσoν αφορά το θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές ότι θα ακολουθούσε πιστά το αποτέλεσμα της διαιτησίας ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία που αυτή είχε επιβάλλει. Η διαιτησία είχε θετική έκβαση για την εταιρεία αλλά οι δεσμεύσεις του ΥΠΕΝ και του κ. Σταθάκη δεν τηρήθηκαν.

Στις 11 Ιουλίου για τρίτη φορά μετά το θετικό αποτέλεσμα της διαιτησίας συναντήθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας με την ηγεσία του ΥΠΠΕΝ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 

Η απόλυτη κοροϊδία προς τους εργαζομένους με ευχολόγια και θολές προθέσεις για την εφαρμογή του αποτελέσματος της διαιτησίας. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η ομηρία στην οποία τους κρατά η κυβέρνηση από το 2016 μην εκδίδοντας τις απαραίτητες άδειες για την λειτουργία των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Γράφουν στην ανακοίνωση τους τα σωματεία των εργαζομένων:

«Παρόλα αυτά, εδώ και τρεις μήνες, με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου να δικαιώνει τις θέσεις της εταιρείας, ο διάλογος με το αρμόδιο Υπουργείο παραμένει άκαρπος και οι μεταλλωρύχοι στον αέρα.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ:

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να αποδεχτεί το Υπουργείο την Διαιτητική Απόφαση;

Πόσες φορές θα πρέπει οι εργαζόμενοι από την Χαλκιδική να επισκεφτούν το Υπουργείο για να λάβουν μια απάντηση για το μέλλον της δουλειάς τους;

Και τελικά, αν αυτό που ζούμε δεν λέγεται κοροϊδία, τότε πως λέγεται;

Θα περάσουμε επιτέλους στο δια ταύτα κύριε Υπουργέ;

Οι πλάτες μας δεν προσφέρονται πλέον για πολιτικά παιχνίδια.

Απαιτούμε υπεύθυνες πράξεις τώρα.»

Ως εξωτερικοί παρατηρητές εδώ και χρόνια της υπόθεσης των μεταλλείων στην ΒΑ Χαλκιδική πιστέψαμε , αφελώς, ότι η διαιτησία στην οποία δήλωναν πίστη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έθετε οριστικό τέρμα όχι μόνον στα εμπόδια για την επένδυση άλλα και στον τοπικό εμφύλιο διχασμό στον οποίο επένδυσαν κάποιοι ρημάζοντας ουσιαστικά τον τόπο για να κτίσουν βουλευτικές καρέκλες. 

Ο διχασμός στην περιοχή μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση αλλά η επένδυση δεν προχώρα και η λαιμητόμος της ανεργίας και της οικονομικής καταστροφής επικρέμεται πάνω από την ΒΑ Χαλκιδική.

Μα γιατί ο κ. Σταθάκης αρνείται το αποτέλεσμα της διαιτησίας, μιας διαδικασίας που ο ίδιος δρομολόγησε το περασμένο φθινόπωρο, επιλέγοντας για τον εαυτό του τον ρόλο του κακεντρεχούς εμπαίκτη εις βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους; 

Μα είναι πασιφανές ότι ο κ. Σταθάκης θέλει να προσφέρει στον πρωθυπουργό την ευκαιρία σε ένα νέο διάγγελμα προκήρυξης πρόωρων εκλογών να πει όπως έκανε στο αντίστοιχο του 2015: «Σταματήσαμε το έγκλημα στις Σκουριές»

Θα προσπαθήσουν για δεύτερη φορά να παρουσιάσουν την ανεργία σαν προεκλογικό κατόρθωμα. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους έγιναν για ακόμα μια φορά πρόσφορο πεδίο βολής στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Θα έπρεπε να Ντρέπονται!

 

ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, της Άννας Παναγιωταρέα, 23/07/2018]

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της 16ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Καμμένος μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του στη ΔΕΘ. Όταν τον πλησίασαν οπαδοί να τον ρωτήσουν πώς να κλείσουν την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, ο Καμμένος απάντησε: «Πρέπει ο Πάχτας –τότε δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη– να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον». «Μεθυσμένος», που βρέθηκαν κάποιοι να πιστέψουν τα ψέματα που έλεγε, αδυνατούσε να αντιληφθεί τις συνέπειες της προτροπής του στους πολίτες: Να πάρουν το νόμο στα χέρια τους! Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι και το φόρτε του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Την Πέμπτη, ο Καμμένος, πήγε στην Κύπρο για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων. Η τελετή έγινε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου ο καμένος Καμμένος δεν ήταν ευπρόσδεκτος. Η παρουσία του εξόργισε τους Κύπριους. Κάποιοι τον γιουχάρισαν. Όμως, κανείς δεν προέτρεψε να τον λιντσάρουν. Αλίμονο! Οι Κύπριοι είναι και πατριώτες κι έχουν αποδείξει ότι έχουν πολιτικό πολιτισμό.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, του ιατρού Παύλου Ι. Αλεξιάδη, από liberal.gr, 23/7/2018]