ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ … ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σταθερά πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Σκοπιανούς και για φέτος είναι η Ελλάδα με τις αφίξεις των επισκεπτών της γειτονικής χώρας να καταγράφουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων όσων επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ακολουθεί η Τουρκία.

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται το πρώτο και δεύτερο “πόδι” της Χαλκιδικής ενώ την τρέχουσα τουριστική περίοδο καταγράφεται έντονη ενδιαφέρον για καταλύματα και στο τρίτο “πόδι” της χερσονήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΠΓΔΜ, ο αριθμός των διελεύσεων των πολιτών της χώρας από τις συνοριακές διόδους με την Ελλάδα ανήλθε, το 2017 σε 1.072.882, αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το 2016 όπου είχαν καταγραφεί 974.561 διελεύσεις. Συγκριτικά δε, με το 2015 η αύξηση είναι της τάξης του 16% καθώς την χρονιά εκείνη πέρασαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα 922.712 πολίτες της ΠΓΔΜ. Οι παραπάνω αριθμοί αποκτούν επιπλέον αξία δεδομένου του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος ανέρχεται σε 2.073.702 κατοίκους.

Οπως σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία των Σκοπιών δηλώνουν ότι το ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας να επισκεφθούν την Ελλάδα παραμένει αμείωτο το φετινό καλοκαίρι παρά την αύξηση των τιμών των τουριστικών καταλυμάτων στην χώρα μας.

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, από prototheme.gr, ant1news.gr, 11/7/2018]