ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

«Τα χρήματα που θα δίνονταν για τη φιλοξενία των προσκυνητών, θα δοθούν για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων»

Ανακοίνωση – Παράκληση

Με πόνο καρδιάς και δάκρυα στα μάτια, συμμεριζόμενοι τη θλίψη, την αγωνία και τις ανάγκες των δοκιμαζόμενων αδελφών μας στην Αττική, ανακοινώνουμε στην αγάπη τόσο των ευλαβών κατοίκων της Αρναίας όσο και των εκατοντάδων προσκυνητών, την ομόφωνη απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου όπως ακυρωθεί η καθιερωμένη παροχή φιλοξενίας (κουρμπάνι) κατά την Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο άλσος. Τα χρήματα που θα δίνονταν για τη φιλοξενία των ευλαβών προσκυνητών, θα δοθούν για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων αδελφών μας.

Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα τελεστούν κανονικά. Βλέποντας πως δίπλα μας υπάρχει θάνατος, Πάνος , θλίψη και αγωνία, ως πνευματικός πατέρας του ευλογημένου τούτου τόπου, της αρχοντικής Αρναίας, εκφράζοντας και τον συνεφημέριό μου π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη, πατρικά παρακαλώ όλους τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τα μέλη του συλλόγου επαγγελματιών, να συμμεριστούμε την τραγικότητα της κατάστασης, τη θλίψη και τον πόνο τόσων συνανθρώπων μας και με σύνεση να αποφασίσουμε την πορεία και τη στάση μας τις ημέρες αυτές της Πανηγύρεως.

Αγαπητοί μου αδελφοί, οι αμαρτίες και οι αστοχί ες μας, όλων, κληρικών και λαϊκών, μας απομάκρυναν από το θέλημα και το δρόμο του Θεού. Η οδός είναι μία. Μετάνοια.

Τούτες τις ημέρες ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να δείξει έλεος και να μας χαρίσει καιρό μετανοίας και επιστροφής στο θέλημά Του.

Αρναία 24 Ιουλίου 2018

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου – Αρχιμ. Παΐσιος Σουλτανικάς

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 25/7/2018]