ΆΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΚΑΙ 27ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι της 26ης και 27ης Ιουνίου 2018 που έπληξαν τη Χαλκιδική, είχαν σοβαρές συνέπειες κυρίως στον Δήμο Σιθωνίας αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους.

Από την πρώτη στιγμή, τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο, βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη Νικήτη, τον Όρμο Παναγίας, το Λιβροχιό και την ακτή Σαλονικιού όπου οι ζημιές που προκλήθηκαν στα δίκτυα υποδομών, στο οδικό δίκτυο και τους οικισμούς ήταν πολύ σοβαρές.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, μισθώθηκαν άμεσα 35 ιδιωτικά μηχανήματα έργου, που προχώρησαν – στην αποκατάσταση των ζημιών και συνεχίζουν, οι εργασίες των οποίων συντονίζονται από τα αρμόδια στελέχη της Π.Ε.Χ.

Οι άμεσες παρεμβάσεις αφορούν σε δομές τόσο της Π.Ε.Χ. όσο και των τοπικών κοινοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση στην κυκλοφορία του κεντρικού οδικού άξονα ολοκληρώθηκε από το βράδυ της 26ης Ιουνίου, με την απομάκρυνση των φερτών υλικών και των συσσωρευμένων υδάτων.

Η συνδρομή και οι ενέργειες της Π.Ε.Χ. συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αποκαθιστώντας άμεσης προτεραιότητας φθορές τόσο στο κεντρικό όσο και στο τοπικό οδικό δίκτυο, απομακρύνοντας φερτά υλικά από οικισμούς και ρέματα και συνδράμοντας επικουρικά στο έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στη άντληση υδάτων από κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η διαδικασία κήρυξης των πληγέντων δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η άμεση παρέμβαση μας είναι χρέος μας προς τους πολίτες για την προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους.

Συνεχίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την προσπάθεια για την επαναφορά,στο μέτρο του δυνατού, της ζωής τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νομού, στους κανονικούς ρυθμούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση ανταπόκριση του στην χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών, την εταιρεία «Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε.» για τη δωρεάν διάθεση αδρανών υλικών για την αποκατάσταση των ζημιών, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εθελοντές, τους απλούς πολίτες και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που υπερβάλλουν εαυτόν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία.», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 30/6/2018]