ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Συνέντευξη του του Joe Foster, επικεφαλής της VanEck International Investors

Γιατί οι επενδυτές παραμένουν αδιάφοροι για τον χρυσό;

Ο χρυσός βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση από το 2011 έως το 2015. Αυτό, όμως, νομίζω πως πλέον είναι πίσω μας. Δεν νομίζω πως θα υπάρξουν πιέσεις από αυξημένες πουλήσεις και, ως εκ τούτου, οι πιθανότητες για νέα πτώση είναι πολύ μικρές. Έχουμε προσπεράσει αυτήν τη φάση της αγοράς. Επιπλέον, νομίζω πως τα πράγματα αλλάζουν και η συγκυρία γίνεται πιο ευνοϊκή για τον χρυσό. Παρατηρούμε αύξηση των επιπέδων γεωπολιτικής έντασης και μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την προεδρία Τραμπ, όπως επίσης και ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις. Από μακροσκοπική οπτική γωνία, βρισκόμαστε πλησιέστερα στο τέλος ενός οικονομικού κύκλου κι αυτοί οι κύκλοι δεν διαρκούν για πάντα. Τα επόμενα ένα-δύο έτη θα αντιμετωπίσουμε μια οικονομική ύφεση και πιθανόν μια κάμψη των χρηματιστηριακών αγορών, η οποία θα φέρει στην επιφάνεια πολλά από τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.Όλα αυτά θα μπορούσαν να ωθήσουν την τιμή του χρυσού ψηλότερα.

Μιλήστε μας για τις επιλογές σας

Ας ξεκινήσουμε από την κορυφαία επιλογή μας, της B2Gold (BTG).’Eva από τα πράγματα που εξετάζουμε στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού είναι η ικανότητά τους να δημιουργούν αξία. Οι εταιρείες αυτές παίρνουν ένα κομμάτι γης και το μετατρέπουν σε χρυσωρυχείο. Ο χρυσός είναι δύσκολο να βρεθεί και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο ακριβός.

Κάποια άλλη επιλογή;

Η Kirkland Lake Gold (KL) κατέχει υψηλής ποιότητας υπόγεια ορυχεία. Το ένα είναι στην Αυστραλία και το άλλο στον Καναδά. Ειδικά το ορυχείο της Αυστραλίας είναι ένα παλιό υπόγειο ορυχείο, που ιστορικά δεν ήταν πολύ κερδοφόρο.

[ΠΗΓΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, 16/6/2018]